Noman Mubashir er regissør for "Vita og Wanda"-nettserien, som er klar på NRK torsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Noman Mubashir er regissør for "Vita og Wanda"-nettserien, som er klar på NRK torsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix (Braastad, Audun)

I to år har NRK og regissør Noman Mubashir fulgt tvillingene Vita og Wanda Mashadi med kamera. På torsdag braker det løs

– Vi som journalister skal belyse ulike utfordringer og problemstillinger jenter møter på i hverdagen, og når det da er et kroppspress og utseendepress i Norge og verden, er det vår jobb å lage historier om det.

  • Endret

Serieskaperne ville lage en serie for ungdom og om ungdom med utenlandsk bakgrunn.

Om NRKs nye nettserie heter det:
Om NRKs nye nettserie heter det: "Vita og Wanda er 25 år og jobber, fester og reiser mye. De elsker mote og går ikke av veien for å pynte på utseendet. Livet er glam og gøy men i fortiden har de en tung ungdomstid som har formet dem slik de er i dag". Foto: NRK TV.

Ifølge Romerikes Blad mener Noman Mubashir mener serien kan gi tusenvis av jenter som har utenlandske foreldre, men ikke er religiøse eller bruker hijab, et ansikt.

For tvillingene har foreldre fra Iran, men er vokst opp i Norge hvor de i dag jobber i motebransjen og har svært mange følgere på sosiale medier.

I «Vita og Wanda» deler jentene mye, der kamerafolkene følger dem på både fotball, jobb – og til en neseoperasjon i Iran. Begge har nemlig operert nesene, etter mobbing i oppveksten.

– Det at vi er så åpne og ærlige om ting som kanskje er litt tabubelagt å snakke om, gjør at denne serien fort kan bli noe annet enn det folk er vant til å se på TV, sier Wanda Mashadi (25) til Romerikes Blad.

Overfor NRK avviser Mubashir at serien kan være med på å øke kroppspresset. Han sier de «laget serien for å gjenspeile samfunnet» – et samfunn hvor det «finnes tusenvis av jenter som er opptatt av hvordan de ser ut og fremstår».

– Vi som journalister skal belyse ulike utfordringer og problemstillinger jenter møter på i hverdagen, og når det da er et kroppspress og utseendepress i Norge og verden, er det vår jobb å lage historier om det, sier Mubashir til NRK om den syv episoder lange serien.

Til toppen