Sandeep Singh, her i forkant av årets Idol-konkurranse på TV 2.
Sandeep Singh, her i forkant av årets Idol-konkurranse på TV 2. (Pressefoto: Endre Forbord, TV 2)

FOLK

Idol-dommer og journalist Sandeep Singh tilbake til VG

«Den evige dropout» fra Dagbladet til VG igjen, og er allerede på plass når stjernene spiller på Øya denne uka.

Sandeep Singh (30) fra Oslo ble norgeskjent på TV i forbindelse med siste utgave av «Idol»TV 2, hvor han satt i dommerpanelet.

Han begynte å anmelde musikk som 19-åring, for Voice TV og TV2.

Siden har han vært innom NRK som manusforfatter, og anmeldt musikk for VG. I fjor fikk han et 10 måneders vikariat som musikkansvarlig i Dagbladet, men nå er han altså tilbake til VGs Rampelys-redaksjon. Og Singh er på plass allerede denne uka for å anmelde musikk på Øya-festivalen i Oslo.

Foruten en variert erfaring, har Singh ett år med journalistikkstudier bak seg, og ett år på film- og TV-studier ved Westerdals.

I et intervju med VG i vår i forbindelse med Idol, omtalte han seg som en «evig dropout», som aldri har fullført noe. Men var fornøyd med at han likevel har lyktes - med bakgrunn fra en kultur hvor utdanning er særdeles viktig:

- Jeg hadde lyst til å vise at man trenger ikke nødvendigvis ta høyere utdanning for å få til noe. Spesielt blant indere er det stort fokus på utdanning, men i Norge er ikke det alltid så viktig, spesielt ikke hvis du jobber i media, sa Singh.

Til toppen