FOLK

Ingar Tøien Merli (45) skal lede 1100 ansatte i Amedia Distribusjon

Overtar som administrerende direktør.

Ingar Tøien Merli, ny sjef for Amedia Distribusjon.
Ingar Tøien Merli, ny sjef for Amedia Distribusjon.

Amedia melder at Ingar Tøien Merli (45) er ny toppsjef for distribusjonsselskapet, som fortsatt er en viktig brikke i lokalaviskonsernet:

Selskapet omsetter for 550 millioner kroner, og har mer enn 1100 ansatte og innleide distributører.

Tøien Merli har lang erfaring innen distribusjon, heter det i meldingen.

Han kommer fra stillingen som direktør for operasjon. Før dette var han regiondirektør i Amedia distribusjon.

Merli etablerte i 2004 Romerike Mediadistribusjon AS og har vært administrerende direktør for selskapet siden. Han har også hatt lederansvar i flere distribusjonsselskaper tidligere, samt en fortid som leder i Aftenposten distribusjon. 

Merli har også jobbet mye med konsulentvirksomhet innen logistikk og organisasjonsutvikling på tvers av mediekonsernene i Norge. 

– Jeg er fantastisk glad for at Ingar har sagt ja til denne utfordringen. Med ham har Amedia fått en erfaren leder med stor kunnskap, arbeidskapasitet og utviklingsevner. Jeg er overbevist om at vi har fått den lederen som evner å bringe distribusjonen gjennom den krevende transformasjon fra avisbud til logistikk, sier Amedias konserndirektør John Kvadsheim i meldngen.  

– Med så mange dyktige medarbeidere og en ambisiøs strategiplan skal vi lykkes med akkurat dette. Det vil også være svært viktig å videreføre det gode forholdet selskapet har til sine kunder og samarbeidspartnere.

- Sammen går vi inn i en spennende periode, og med organisasjonens solide kompetanse skal vi videreutvikle vår logistikk og sørge for kundevennlige løsninger av høy kvalitet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på en spennende jobb i et marked som er i stor endring både i Norge og på verdensbasis, sier Merli.

Til toppen