De tre familiene Nilsen Glommen fra Arendal, familien Azeem fra Lørenskog og bakerst familien Hasfjord Lia fra Oppegård. I midten programleder Ingrid Gjessing Linhave.
De tre familiene Nilsen Glommen fra Arendal, familien Azeem fra Lørenskog og bakerst familien Hasfjord Lia fra Oppegård. I midten programleder Ingrid Gjessing Linhave. (Foto: Vegard Breie)

Ingrid Gjessing Linhave skal lede ny realityserie på NRK - tar med seg tre familier ut i naturen

- «Familieekspedisjonen» er en konkurransedrevet realityserie der tre familier kjemper om å mestre naturen, lære seg friluftslivet og bli bedre kjent med seg selv og hverandre.

- Familiene skal legge fra seg mobilen, pakke sekken og dra ut på åtte spektakulære turer i norsk natur i løpet av én måned. Der skal de lære seg å mestre ting de aldri hadde trodd de kunne få til. Den familien som best klarer å tilegne seg kunnskap og flytte egne grenser, vinner Familieekspedisjonen.

Programleder Ingrid Gjessing Linhave.
Programleder Ingrid Gjessing Linhave. Foto: Strix/NRK

Slik presenterer NRK det nye programmet som Ingrid Gjessing Linhave nå snart skal lede.

Her vil både seerne og familiene få erfare at ingen tur er lik. Tur kan være både bålkos og flotte solnedganger, men også gnagsår, tung sekk og våte klær.

- Det å være så tett på hverandre, bli sliten, kald og lei, og i neste øyeblikk gråte av glede og kjenne mestringsfølelse, er jo mye å ta inn både som enkeltperson og familie. I denne serien har derfor rollen min som programleder i stor grad vært å trøste, heie og støtte, sier programlederen.

- Det som gjorde mest inntrykk på meg var å se hvordan familiene gikk fra å være fremmede for hverandre, til å støtte hverandre på kryss og tvers. Og det var sterkt å se hvordan barna hjalp foreldrene sine, og hvordan foreldrene tidvis jobbet hardt for å skjule egen frykt, for å få barna til å føle seg trygge, fortsetter hun.

NRK melder at de tre deltakerfamiliene skal padle, sykle, klatre, svømme, rafte og ri. De skal steke pannekaker på toppen av et fjell, koke selvfangede krabber i Bremanger og våkne opp på en isbre midt i Jotunheimen.

Til slutt skal de få prøve seg på turmålet de deler med så mange, nemlig Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen.

Hver uke skal familiene vise hva de har lært i «Turtesten» De skal også få utfordre samarbeidsevnene sine gjennom «Familiekamp». Den familien som best klarer å tilegne seg kunnskap og flytte egne grenser vinner.

  • Familieekspedisjonen har premiere på NRK1 den 2. januar kl 19.40. Serien er på 16 episoder og sendes tirsdager og torsdager.

 

Til toppen