Ingrid Hovda Storaas og Knut Arne Hansen er VGs nye team i Sydney

FOLK

Ingrid Hovda Storaas og Knut Arne Hansen er VGs nye team i Sydney

Skal være på plass i Australia i begynnelsen av april. – De to kommer til å utfylle hverandre veldig godt som et team der nede, sier nyhetssjef Andreas Arnseth.

I løpet av våren reiser VGs Ingvill Dybfest Dahl og Erlend Stedding tilbake fra Sydney, og et nytt nattevakt-team skal på plass. 

De to som reiser ned nå er Knut Arne Hansen (30) og Ingrid Hovda Storaas (30), som sammen skal sørge for at VG.no holdes oppdatert også når det er natt i Norge. 

Hansen har jobbet i VG siden 2011, og har de siste årene fungert som frontsjef både på sporten og nyhetsdesken, ifølge nyhetssjef Andreas Arnseth. Før det jobbet Hansen i blant annet Moss Dagblad og Moss Avis. 

Hovda Storaas har jobbet i VG siden 2013, mest på printdesken, samtidig som hun har jobbet med VG+. Før det var hun journalist i Vårt Land. Hun har også journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo og Akershus og mastergrad fra NMBU på Ås. 

– De to kommer til å utfylle hverandre veldig godt som et team der nede, selv om de nå går inn i ganske nye roller for dem begge, sier Arnseth til Medier24. 

De to skal være på plass fra begynnelsen av april.

 

– Gleder meg

Hansen forteller at dette var en mulighet han rett og slett måtte takke ja til. 

– Det er en mulighet man ikke får så veldig ofte, så da tenkte jeg at det bare var å kaste seg på, sier han til Medier24. 
 
– Gleder du deg? 
 
– Ja, jeg gjør jo det. Det begynner å nærme seg nå, sier han. 
 
Selv om han har mest erfaring med sport, ser han fram til å jobbe med mer allmenne nyheter i tillegg. 
 
– Det er jo en utfordring, men jeg tror det blir en veldig fin læring og mulighet til å utvikle seg. Man får et litt bredere register, sier han. 
 

Håper på god mat og ny kunnskap

Hovda Storaas ser fram til å jobbe og bo i landet som også huser hennes favorittprogram på TV. 

– Jeg gleder meg veldig til å reise til Sydney. Jeg har aldri vært i Australia før, men hvis jeg skal dømme etter favorittprogrammet «Masterchef Australia» er det mye god mat der.

Hun forteller at det er flere grunner til at hun takket ja, først og fremst at hun hadde lyst på nye utfordringer. Da virket Sydney som er svært bra alternativ. 

– Jeg hadde rett og slett skikkelig lyst på både nye arbeidsoppgaver og nye omgivelser. Som nattevakt har man et stort ansvar og man gjør mye av det meste. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å forbedre allround-evnene mine på. Dessuten ser jo Sydney ut som en veldig kul by, sier hun. 

Hovda Storaas tror den største utfordringen blir å ta egne etiske vurderinger på rappen, men er langt fra skremt av utfordringen. 

 – Det vil nok være å ikke ha et stort vaktlag å diskutere etiske problemstillinger og andre ting knyttet til saker med, spesielt når jeg er på jobb alene uten Knut Arne. På den annen side – det er jo dette som gjør jobben interessant også, sier hun. 

Til toppen