Ingunn Marie Ruud i Kristelig Pressekontor.
Ingunn Marie Ruud i Kristelig Pressekontor. (Foto: Şadan Ekdemir)

FOLK

Ingunn Marie Ruud rykker opp i Kristelig Pressekontor. Nå tar hun over som redaktør

Hun har ambisjonene i orden. - Jeg har lyst til å få inn en del av de sekulære mediene igjen, sier hun til Medier24.

Ingunn Marie Ruud tar over redaktørrollen i Kristelig Pressekontor (KPK) etter Markus Plementas. 

- Jeg mener at  kristendom og livssyn i mediene er et interessant felt å jobbe med. Det var nylig en undersøkelse som viser at få redaktører og journalister har en gudstro, noe som gjør det ekstra viktig å jobbe med journalistikk fra de kristne miljøene, sier hun til Medier 24.

Undersøkelsen hun viser til ble lagt fram under Nordiske Mediedager i mai, og viser at 1 av 4 journalister sier at de tror på Gud. 

 

Håper å fortsette veksten - og utvide merkevaren 

Hun har jobbet som journalist i KPK de siste to årene, og har journalistutdanning fra Universitetet i Stavanger.

I tillegg har hun seks års erfaring som kommunikasjonskonsulent i Norges Kristelige student- og skoleungdomslag (Laget), som har lært henne å kjenne kristennorge godt. 

- Jeg håper å kunne bygge videre på det Markus har gjort. Det har gått bra med oss den siste tiden, og jeg håper at det skal fortsette sånn, sier hun. 

Hun har uansett ambisjonene for pressekontoret i orden, og håper blant annet at de kan få hentet tilbake flere av de sekulære avisene som kunder i tiden framover. 

- Mange av abonnentene våre er avisene med kristen formålsparagraf, som Dagen, Norge IDAG og Vårt Land. Jeg har lyst til å få inn en del av de sekulære mediene igjen, sier hun. 

Det ser hun ikke på som en umulig oppgave. 

- Flere av dem har vært abonnenter hos oss tidligere, men mange av dem har sluttet av økonomiske årsaker. Nå håper jeg vi kan få disse avisene til å se verdien av å ha et kristelig pressekontor, og utvide markedet vårt, sier hun. 

Hun begynte i jobben 1. august. 

Til toppen