NYE REDAKTØRER: Terje Gilleshammer, Stig Bolme og Merete Verstad.
NYE REDAKTØRER: Terje Gilleshammer, Stig Bolme og Merete Verstad.

FOLK

Interne søkere rykker opp: Gilleshammer, Bolme og Verstad blir distriktsredaktører

Fyller postene i Telemark, Trondheim og Sogn og Fjordane.

NRK har denne uka ansatt tre nye distriktsredaktører, etter at flere jobber ble ledig da distriktsdivisjonen etablerte nytt ledernivå med fem regionredaktører.

Nå er Stig Bolme ansatt som distriktsredaktør i Telemark, Merete Verstad i Trøndelag - og Terje Gilleshammer i Sogn og Fjordane.

Alle tre er interne søkere. Fortsatt har NRK ikke ansatt - eller i hvert fall ikke offentliggjort - distriktsredaktører i Vestfold og Buskerud. Også i NRK Sørlandet må det ansettes ny distriktsredaktør.

LES OGSÅ: 

Les mer om de tre nye distriktsredaktørene i pressemeldingene fra NRK:

 

Stig Bolme (56), NRK Telemark

Stig Bolme er fra Porsgrunn og har lang fartstid i NRK. Han har jobbet som journalist, vaktsjef, reportasjeleder og har siden 2010 vært redaksjonssjef. Stig er utdannet cand.mag med samfunnsfag og språk.

 – Medievanene er i rask endring. For å sikre at NRK også i framtiden er like viktig for folk i hverdagen som i dag, skal vi snu produksjonen fra tradisjonell radio og TV og dele mer innhold på nett og mobil. Vi må sørge for at vi er til stede med vårt innhold på de plattformene publikum til enhver tid er. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene, sier Stig Bolme.

– Stig Bolme har solid kompetanse og kjenner både NRK og Telemark godt. Han har god forståelse for hva publikums nye medievaner betyr for oss og vil lede redaksjonen inn i en ny tid. Jeg er sikker på at han blir en god redaktør for NRK Telemark, og jeg er glad for at han blir med på laget i den nye regionale ledergruppa.  Vi har store ambisjoner rundt hva vi skal få til, både når det gjelder nyheter og nasjonal programskapning, sier regionredaktør Heidi Pleym.

Terje Gilleshammer (38), NRK Sogn og Fjordane

Regionredaktør Kai Aage Pedersen seier han er svært glad for å få Gilleshammer med på laget i den nye leiargruppa i region vest.

– Han har eit herleg engasjement, han er ein flott leiartype og han har stor tillit blant dei tilsette i NRK Sogn og Fjordane.  Eg er trygg på at han vil gi eit stort bidrag for å sikra publikum eit endå betre tilbod enn dei får i dag, seier Pedersen.

Gilleshammer har vore tilsett i NRK Sogn og Fjordane sidan desember 2004, han er utdanna i internasjonal marknadsføring frå Høgskulen i Ålesund, han har studert ved Bangkok University i Thailand og arbeidd for  lakseeksportøren Coast Seafood i Måløy. 

I NRK Sogn og Fjordane har Gilleshammer vore journalist, vaktsjef og prosjektleiar for barne-tv. I to år har Gilleshammer har også vore faglærar for NRK Nynorsk mediesenter.

Terje Gilleshammer seier han er stolt over å få leie NRK Sogn og Fjordane vidare:

– Eg kjenner eit sterkt ansvar for dette distriktskontoret og den viktige rolla vi har. Eg kjenner ein kjærleik for Sogn og Fjordane og folket her og ynskjer difor å vere med å utvikle NRK Sogn og Fjordane vidare.

Kai Aage Pedersen seier Gilleshammer har vore ein pådrivar for å løfte fram historier frå Sogn og Fjordane inn i riksflatene til NRK.

– Frå første dag i NRK gjekk han laus på dei store oppgåvene. Han laga lengre TV-dokumentarar og saker til Dagsrevyen som fekk eit stort publikum. No får han ansvaret for å sikra god journalistikk frå Sogn og Fjordane, til eit lokalt og nasjonalt publikum, på dei plattformene publikum vil ha innhaldet på, seier Pedersen.

Terje Gilleshammer går inn i stillinga som distriktsredaktør 1. september.

Merete Verstad (51), NRK Trøndelag

– NRK Trøndelag skal være til stede og være viktig for hele regionen. Jeg liker endring og synes det er spennende og artig å få lede distriktskontoret i ei tid med store omveltninger i mediebransjen. NRK skal være der for publikum, og da må vi utvikle oss i takt med publikum. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Merete Verstad. 

Verstad er utdannet ved NTNU og høgskolen i Molde. Hun har jobbet som reporter, programleder og vaktsjef i NRK fra 1989 til 2010, og har de siste fem årene hatt lederjobber i NRK Trøndelags nyhetsredaksjoner. Verstad er oppvokst i Verdal og bosatt i Trondheim.

– Distriktskontorene er selve ryggraden i NRKs allmennkringkastertilbud og lokomotivet i nyhetsproduksjonen, med tilstedeværelse over hele landet. Med ansettelsen av Merete Verstad har vi fått en redaktør med hjerte for hele Trøndelag og de som bor her. Hun er en sterk og tydelig leder som vil greie å lede kontoret mot de målene vi har satt oss, sier regionredaktør Sigrid Gjellan i Region midt.

Distriktskontoret for Trøndelag har 50 medarbeidere og leverer regionale tilbud på TV, radio og nett samt regional og nasjonal nyhetsleveranse fra Trøndelag.

Til toppen