«Ja, vi elsker VG-huset»: Sjekk de VG-ansattes 17. mai-hyllest til seg selv

– Den var egentlig kun til intern bruk og ikke ment å være på Medier24. Men nå er den jo lekka til pressen, ler journalist Camilla Brække.

Nasjonaldagen i 2020 blir kanskje ikke som før, men i VG gjør de markeringa på sin måte med å feire med blomster og solbriller på døra til alle ansatte - og med en... litt spesiell video.

Camilla Brække i VG.
Camilla Brække i VG. Foto: VG

– Verden raser og Norge har ikke sett makan til kjipe tider siden krigen - og det er tøft for alle å være på hjemmekontor. Samtidig har folka i VG jobba utrolig hardt for å gi folk nyheter, så vi ønsket å lage en video som kan skape litt samhørighet med et glimt i øyet. Vi savner rett og slett hverandre, forteller Camilla Brække i VGTV.

Thor-Erik Claussen står bak teksten til låta. Tanken var først å gjøre et TikTok-stunt, men det hele balla på seg - og nå fikk de en rekke medarbeidere til å vaie i vinden med flagg, champagne og moro:

– Nasjonalsangen er jo fet, så vi tenkte etter hvert at det ville være gøy å gjøre den litt mer up-tempo og kul, men målt opp mot ressurser vi skulle bruke på dette, så var det enkleste å endre teksten på låta.

Det som egentlig var ment som en intern video, komMedier24 i hende - og nå er en litt redigert versjon ute til allmenheten.

– Den var egentlig kun til intern bruk og ikke ment å være på Medier24. Men nå er den jo lekka til pressen, ler hun.

Her er teksten til låta

Ja vi elsker VG-huset
Digger folka der
Svimse rundt i seiersrusen
Og hylle hvem vi er
Men nå er det tomt og ganske stille
Få, med masse plass
Folk med to meters skille og antibac på dass
Men snart skal vi få klemme uten bind og pleksiglass
Nå går vi snart mot det normale
Corona ble for drøyt
Men vi var geniale
Da Norge tok en støyt
Vi savner dere alle
Virkelig, virkelig, virkelig høyt!

Til toppen