Direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

Avisene Varden, Karmøynytt, Stord24, Nidaros og Subjekt får pressestøtte

Fem av åtte nye aviser som søkte om pressestøtte i år, kommer inn i ordningen. Det er klart etter at Medietilsynet har vurdert årets nye søkere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nettavisene Nidaros, Subjekt, Vefsn.no og avisen Varden søkte støtte for første gang i år, mens de lokale nettavisene Nett.no, Karmøynytt, Stord24 og Bodø.nu søkte på nytt etter at de fikk avslag på sine søknader om støtte i fjor.

Av de åtte søkerne er det de fem avisene Varden, Karmøynytt, Stord24, Nidaros og Subjekt som får pressestøtte.

De to publikasjonene Nett.no og Bodø.nu klaget på Medietilsynets vedtak i fjor, men får avslag igjen i år.

Det skriver Medietilsynet torsdag formiddag.

For å få produksjonstilskudd, må avisen oppfylle en rekke krav.

Publikasjonen må blant annet ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten, i tillegg til å ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder.

– De tre avisene som får avslag, oppfyller etter vår vurdering ikke kriteriene for å få støtte, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet i pressemeldingen.

Årets pressestøtte er på 370 millioner kroner.

Støtten fordeles mellom lokalaviser, ukeaviser og nasjonale nisjeaviser i 2021. Av de 152 avisene som fikk støtte i fjor, fikk Klassekampen mest støtte, fulgt av Bergensavisen, Vårt Land og Dagsavisen.

Den regionale nettavisen Nett.no, som dekker nærings- og samfunnsliv i Nordfjord og Sunnmøre, får avslag for tredje gang. 

– Nett.no får avslag fordi avisen etter Medietilsynets vurdering ikke oppfyller kravet i forskriften om å inneholde et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder, sier Velsand.

Også den lokale nettavisen Bodø.nu, som har Bodø kommune som sitt nedslagsfelt, får avslag på nytt, etter først å ha fått avslag i fjor.

– Fordi Bodø.nu har et overskudd på mer enn seks millioner kroner totalt de tre siste årene, som er grensen på hva en avis kan ha i overskudd for å få støtte, får avisen avslag også i år, sier Velsand.

Den lokale nettavisen Vefsn No, som har sin base i Mosjøen, får avslag på støtte fordi avisen ikke oppfyller kravet om å ha et opplag på minst 1 000 eksemplarer.

Powered by Labrador CMS