Marie Melgård fra hjemmekontoret i Oslo.
Marie Melgård fra hjemmekontoret i Oslo.

Påskepreik

– Jeg synes vi alle fortjener en klapp på skulderen

DN-journalist Marie Melgård mener norske journalister fortjener skryt for å levere ekstremt bra innhold og kritisk journalistikk til alle døgnets tider fra hjemmekontor og tomme avislokaler.

Navn: Marie Melgård

Stilling/selskap: Politisk journalist i Dagens Næringsliv

 

– Hva savner du mest fra hverdagen?

– Treffe familie og venner, selvsagt. Men jeg skulle gjerne ha gjennomført ferieturen til Roma med samboeren min, vært på alle konsertene og landsmøtene jeg hadde planer om, før vi blir tobarnsforeldre. Men i det store og det hele er det et lite offer.

– Hører du på Påskelabyrinten?

– Jeg har veldig lyst til å svare ja, men det ærlige svaret er at det er litt tilfeldig om jeg får det med meg.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Jeg vil anbefale podcasten «Kidnappet» laga av min tidligere nabo Nina Stensrud Martin og Erik Aasheim om to svenske journalister som ble kidnappet på jobb i Syria. Også synes jeg alle bør kjøpe papiraviser, fortrinnsvis DN.

– Hvordan synes du mediene har håndtert korona-krisen?

– Jeg synes vi alle fortjener en klapp på skulderen for å levere ekstremt bra innhold og kritisk journalistikk til alle døgnets tider fra hjemmekontor og tomme avislokaler, mens annonseinntektene raser og usikkerheten om fremtiden er stor. Jeg synes VGs koronaoversikt har vært veldig imponerende.

– Hvordan havnet du egentlig i mediebransjen?

– Det var målbevisst jobbing for høyt karaktersnitt på videregående for å komme inn på journalisthøyskolen i Oslo. Derfra har det vært like hard jobbing for å klore meg fast i ulike vikariater før jeg fikk fast jobb i 2014.

– Hva eller hvem i bransjen fortjener hyllest og hvorfor?

– Filter Nyheter. De er en liten redaksjon, men leverer likevel innsiktsfull, overraskende og kritisk journalistikk vi ikke ville fått hvis ikke det var fra dem. Det har de også gjort under konrona-krisen.

– Hva er det viktigste Abid kan gjøre for å sikre at norske medier klarer seg gjennom krisa?

- Siden jeg er politisk journalist pleier jeg å holde mine politiske meninger for meg sjøl, og tenker å fortsette med det.

Til toppen