Nyhetsredaktør Karianne Solbrække (t.h.) og tidligere SSB-sjef Christine Meyer.

Se hele samtalen:

#MeToo: - Jeg tror ikke det er verre hos oss enn andre steder. Men det virker som om det er enklere å dekke TV 2, sier Karianne Solbrække

Og nyhetsredaktøren erkjente under redaktørforeningens julemiddag: - Jeg kan ikke skrive noe internt uten å tenke på om dette «tåler dagens lys» på trykk i Dagens Næringsliv.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Under Oslo Redaktørforenings julemiddag på Ekebergrestauranten i Oslo mandag, åpnet kvelden med en «talkshow»-seanse ledet av politisk redaktør Trine Eilertsen i Aftenposten. 

Slik hun hver uke holder «obligatorisk refleksjon» på Aftenpodden, var det i dag duket for refleksjoner med profiler fra medier, politikk og samfunnsliv. 

En av dem var nyhetsredaktør Karianne Solbrække, som det siste året har stått i vinden med både nedbemanning, omorganisering og ikke minst mange saker om seksuell oppmerksomet i kjølvannet av #MeToo-kampanjen. 

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække (t.h.) og tidligere SSB-sjef Christine Meyer.

Hun kommenterte sistnevnte slik: 

- Jeg tror ikke det er noe verre hos oss enn andre steder. Men det virker som om det er enklere å dekke TV 2. Noen ganger har jeg våknet og lurt på - hva blir det neste?

- Det er også en sorg internt, for flertallet av dem som jobber her kjenner seg jo ikke igjen i det som blir beskrevet, sa Solbrække. 

På spørsmål fra både Eilertsen og fra salen understreket hun at dette selvsagt var alvorlige saker: 

- Det er mennesker hos oss som har opplevd vonde ting, og de skal du ta vare på. Det er alvorlige saker vi skal rydde opp i, og det er bra at vi får skjerpet alle rutinene. Men jeg har likevel spekulert i hvor stille det er fra og om de andre mediene, sa Solbrække. 

Eilertsen repliserte: 

- Ja, det er jo alltid å ringe en eller annen profil - de er jo glade i å snakke?

- Du kan si det slik: Jeg kan ikke skrive noe internt uten å tenke på om dette tåler dagens lys i Dagens Næringsliv, svarte nyhetsredaktøren muntert. 

Refleksjoner og talkshow på ORs julemiddag.
  • I samtalen ellers deltok avgått SSB-sjef Christine Meyer, Ap-politiker Martin Kolberg og statssekretær Bård Folke Fredriksen i Kulturdepartementet. Se hele debatten øverst i saken.
Powered by Labrador CMS