JENS EGIL HEFTØY, nå avgått sekretariatsleder for SKUP, Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse.
JENS EGIL HEFTØY, nå avgått sekretariatsleder for SKUP, Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

Jens Egil Heftøy har gått på dagen i SKUP etter underslag. Onsdag blir saken politianmeldt

- Vi ønsker å få klarhet i hva som har skjedd, og åpenhet om resultatene, sier styreleder Jan Gunnar Furuly.

Sekretariatsleder Jens Egil Heftøy i SKUP har sagt opp sin stilling med umiddelbar virkning etter at revisor fant avvik i regnskapet på nesten 43.000 kroner.

Revisjonsfirmaet Baker Tilly Grimsrud & Co har avdekket manglende kostnads-dokumentasjon, samt privat og ikke-autorisert forbruk for 42.859 kroner, heter det i en pressemelding fra Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP).

– SKUP-styret beklager at stiftelsen har havnet i denne situasjonen. Vi ønsker å få klarhet i hva som har skjedd og ha åpenhet om resultatene av gjennomgangen, sier styreleder Jan Gunnar Furuly.

 

 

Sekretariatslederen har sagt opp jobben sin og han vil betale tilbake beløpet. Forholdet blir anmeldt til politiet onsdag, opplyser Furuly.

Heftøy har hatt jobben siden 2009, først som åremål og fra 2011 som fast stilling. 

Jens Egil Heftøy har ikke besvart Medier24, NTBs eller annen presses henvendelser tirsdag kveld, eller kommentert saken på annet vis. 

 

  • Les pressemeldingen i sin helhet under videovinduet.

Se intervju fra pressekonferansen: 

 

Dette er pressemeldingen SKUP-styret sendte ut tirsdag kveld: 

Sekretariatslederen i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) har i dag sagt opp sin stilling med umiddelbar virkning. 

Dette skjer etter at SKUPs revisor i forbindelse med den årlige revisjonen av stiftelsens regnskap har avdekket manglende kostnadsdokumentasjon, samt privat og ikke-autorisert forbruk.

Revisor har i den forbindelse gjort en korrigering for dette i regnskapet med til sammen kr 42.859, og sekretariatsleder vil innbetale beløpet. 

Det er nå satt i gang en detaljert gjennomgang for å fastslå det totale omfanget.

SKUP-styret har innhentet revisjonsbistand fra Baker Tilly Grimsrud & Co og advokatbistand.  

- SKUP-styret beklager at stiftelsen har havnet i denne situasjonen. Vi ønsker å få klarhet i hva som har skjedd og ha åpenhet om resultatene av gjennomgangen, sier styreleder Jan Gunnar Furuly.

- Foreløpig er dette en personalsak. Vi har ikke hele bildet, og kan ikke gi flere detaljer på det nåværende tidspunkt, sier han.  

Forholdet vil bli anmeldt til politiet i morgen tidlig.

 

Til toppen