NTB slår til med to nyansettelser: Jo Christian Oterhals og Manhal al-Khayat
NTB slår til med to nyansettelser: Jo Christian Oterhals og Manhal al-Khayat (Meek, Tore / Privat / kollasje)

FOLK

Jo Christian Oterhals (46) og Manhal al-Khayat (30) er ansatt i NTB

Oterhals skal jobbe med analyse og al-Khayat er ansatt som full stack-utvikler.

NTB melder om nyansettelsene fredag.

Der skriver de at Jo Christian Oterhals (46) er ansatt som Data Scientist i NTBs utviklingsavdeling fra 1/1-2019. 

Jo Christian var selvstendig i noen år før han kom til NTB i prosjektstillinger i 2018. Han har jobbet i mer enn 15 år i VGs digitale kanaler, som utvikler, utviklingssjef, administrerende direktør i VG Multimedia og utviklingsdirektør i VG, samt med en rekke sentrale oppgaver i Schibsted.

- Nå skal han blant annet gjøre oss bedre på analyse, gi oss mer kunnskap om det vi holder på med, hva kundene bruker osv. Og han skal jobbe med andre utviklingsoppgaver, som blant annet nynorsk-roboten. Den har blitt så god at det allerede er oversatt mer enn 1000 artikler fra NTB-bokmål til NPK-nynorsk, med færre og færre feil. De blir stadig vanskeligere å finne, opplyser utviklingsdirektør Geir Terje Ruud i NTB.

I tillegg til Oterhals, blir det en annen ansettelse, for Manhal al-Khayat (30) er nemlig ansatt som full stack-utvikler fra 1/1-2019.

- Manhal har også vært her i noen måneder i en prosjektstilling, hvor han blant annet har jobbet med automatisert bildegjenkjenning og med utvikling av nye områder hvor vi kan produsere robottekster, sier Ruud og fortsetter:

- Manhal er relativt nyutdannet fra Universitetet i Oslo, innenfor  blant annet robotikk og automatisering, så det er er rett mann på rett plass. Han har blant annet jobbet på Teknisk Museum, så han forstår hva vi snakker om når vi snakker om gammel teknologi.

Til toppen