Johannes Høsflot Klæbo (21) har gjort seg bemerket både i skisporet og på scenen. Her fra Idrettsgallaen tidligere i januar.
Johannes Høsflot Klæbo (21) har gjort seg bemerket både i skisporet og på scenen. Her fra Idrettsgallaen tidligere i januar. (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix)

Johannes Høsflot Klæbo gjør som Northug: Starter sitt eget medieselskap

Har etablert selskapet «Klæbo Media AS».

På nyåret ble aksjeselskapet Klæbo Media AS registrert i foretaksregisteret, med adresse Trondheim og Håkon Klæbo som daglig leder. Styreleder er Elisabeth Høsflot Klæbo, og for de som drar kjensel på navnene: Ja, det er foreldrene til skiløper Johannes Høsflot Klæbo.

Ifølge selskapets vedtekter er formåletå drive med «medieutvikling, salg av reklame- og kommunikasjonstjenester,  innholdsproduksjon, og det som naturlig står i forbindelse med dette».

Selskapet kan også drive med kjøp, salg og eierskap i aksjer og alt  som står i naturlig tilknytning til dette, heter det.

Dermed tyder mye på at Høsflot Klæbo gjør som en annen skistjerne, ti år eldre Petter Northug. Han driver gjennom selskapet Barneskirenn AS blant annet nettsiden TVsporten.no.

Ifølge stiftelsesdokumentet eies Klæbo Media AS av Elisabeth Høsflot Klæbo med 50 prosent av aksjene, mens det nyetablerte selskapet JHK Holding AS eier den andre halvparten. Sistnevnte selskap har til formål å «forvalte og utvikle royalty, merkevarer og investeringer i aksjer, verdipapirer, eiendeler og eiendom».

 

 

Til toppen