Sjefredaktør og administrerende direktør John Arne Moen i Trønder-Avisa.
Sjefredaktør og administrerende direktør John Arne Moen i Trønder-Avisa. (Foto: Johan Arnt Nesgård)

FOLK

John Arne Moen blir konsernsjef i Trønder-Avisa

– At vi har lyktes såpass godt med snuoperasjonen og at jeg føler at jeg har hatt de ansatte med meg gjennom hele prosessen, var avgjørende for at jeg sa meg villig til å takke ja til utfordringen, sier han i en pressemelding.

John Arne Moen er ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Trønder-Avisa - i tillegg til at han har vært konstituert som administrerende direktør i konsernet TA-konsern. Nå får han jobben som konsernsjef i TA-konsern fast, skriver styret i en pressemelding.

Styreleder Kolbjørn Almlid i Trønder-Avisa sier i en pressemelding at styret er svært tilfreds med ansettelsen.

– Moen har gjennom fire år som sjefredaktør, og fra i vår som konstituert adm.dir. i TA-konsern, vist at han er store lederegenskaper. Han har de siste årene gjennomført en betydelig snuoperasjon hvor kostnadene er blitt redusert og driften effektivisert, og dette har han sammen med de ansatte klart uten at det har oppstått støy eller konflikter. Vi mener dette viser hvilke lederegenskaper han besitter, sier Almlid, som også begrunner ansettelsen med et ønske om å etablere en enhetlig og tydelig ledermodell, sier han i meldingen og legger til:

– Vi går med dette bort fra toledermodellen som avisa har hatt de siste årene. Med én toppsjef som ivaretar alle tre funksjoner får vi en effektiv og tydelig ledelse med en effektiv og tydelig leder. Dette tror vi både vil styrke den redaksjonelle og kommersielle utviklingen, sier styreleder Almlid.

TA-konsern består av fem medieselskaper: Trønder-Avisa, Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Snåsningen og Inderøyningen. Konsernet er forventet å ha en omsetning på mellom 220 og 230 millioner i 2019, skriver de i meldingen.

John Arne Moen selv er i dag administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Trønder-Avisa. Han er spent på oppgavene som venter. 

– Gjennom de siste årene har vi vært gjennom en tøff omstilling, hvor mange medarbeidere har blitt nødt til å slutte uten at dette var planlagt eller ønsket. Nedbemanningen har uten tvil vært det som har tæret mest på nattesøvnen. At vi har lyktes såpass godt med snuoperasjonen og at jeg føler at jeg har hatt de ansatte med meg gjennom hele prosessen, var avgjørende for at jeg sa meg villig til å takke ja til utfordringen, sier han i meldingen. 

Til toppen