John Hultgren blir Aftenpostens nye Midtøsten-korrespondent.
John Hultgren blir Aftenpostens nye Midtøsten-korrespondent. (Foto: Privat)

FOLK

John Hultgren blir Aftenpostens nye Midtøsten-korrespondent

John Hultgren (52) er ansatt som Aftenpostens nye korrespondent i Midtøsten.

Aftenposten skriver fredag i en pressemelding at John Hultgren blit ny Midtøsten-korrespondent.

Hultgren har i tillegg til å jobbe som korrespondent vært journalist i innenriksavdelingen der han blant annet vant Skup-pris for sine avsløringer om etableringen av ny hovedflyplass.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe i Midtøsten igjen. Det er en fantastisk spennende jobb. Det som skjer i den regionen, påvirker ofte hele verden, sier Hultgren

Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i Aftenposten sier Hultgren evner å kombinere hurtig nyhetsarbeid med avslørende journalistikk og fortellinger om mennesker. Hun beskriver den nye korrespondenten som en sterk reportasjejournalist som behersker mange ulike fortellerformer.

– John har solide kunnskaper om området og store ambisjoner om å forklare Aftenpostens lesere sammenhenger og bakgrunn for det som skjer i regionen, sier hun.

Aftenposten har korrespondenter i Russland, USA, Brussel og Midtøsten. Avisen vurderer det som viktig å ha medarbeidere på plass ulike steder i verden.

– Hultgren vil føye seg inn i rekken av Aftenpostens svært gode Midtøsten-korrespondenter. Bare det siste året har vårt team i Midtøsten levert avslørende saker som har fått store konsekvenser i norsk politikk, sier Strøm-Gundersen.

Hultgren begynner 1. august og etterfølger Tor Arne Andreassen som har jobbet i Midtøsten i tre år. Hultgren vil jobbe tett med Aftenpostens journalist Afshin Ismaeli, som kjenner Midtøsten svært godt.

Til toppen