FOLK

Journalist Roar Valderhaug ansatt i Aftenposten/E24

Ansettes sammen med Medier24-journalist Ole Alexander Saue som begynner over sommeren.

Valderhaug  (52) jobbet som økonomijournalist i Aftenposten i mange år frem til 2010, men har siden 2012 vært ansatt i Kapital.

Roar Valderhaug blir ny journalist i Aftenposten
Roar Valderhaug blir ny journalist i Aftenposten.

- Årene i Kapital har gitt meg mye erfaring i å grave og å jobbe langsiktig med større saker. Men nå jeg gleder meg skikkelig til igjen å kjenne på den raske nyhetspulsen i landets viktigste avis. Å kunne ta tak i de store sakene, og være best på dem, sier Valderhaug i en melding.

Valderhaug er autorisert finansanalytiker og har mastergrad i finans fra Norges handelshøyskole.

- Roar er blant landets fremste nyhetsjegere innenfor næringslivsjournalistikken, og har en sjelden kombinasjon av teft, analytiske evner og evne til å formidle kompliserte temaer på en forståelig måte, forteller Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten i en melding.

- Roar er blant landets fremste nyhetsjegere innenfor næringslivsjournalistikken, og har en sjelden kombinasjon av teft, analytiske evner og evne til å formidle kompliserte temaer på en forståelig måte, forteller hun.

I meldingen opplyser også Aftenposten at Ole Alexander Saue begynner over sommeren, slik Medier24 meldte i april.

– Ole Alexander er en kreativ, initiativrik og utholdende journalist med en imponerende evne til å sette seg inn i det meste, sier Strøm-Gundersen.

I meldingen skriver Aftenposten at Saue er blant annet utdannet sportsjournalist fra University of East London.

– Jeg ser veldig frem til å begynne i en av landets beste redaksjoner, med fagfeltet jeg aller mest vil jobbe med. Schibsteds satsing på økonomi og E24 er noe jeg har veldig lyst til å være med på. I tillegg har journalistikk om økonomi og næringsliv aldri vært viktigere enn i dag, sier Saue i meldinga.

  • For ordens skyld: Ole Alexander Saue er på oppsigelse fra Medier24 og begynner i Aftenposten over sommeren.
Til toppen