Sør-Sudans president Salva Kiir.
Sør-Sudans president Salva Kiir. (Foto: Jenny Rockett, Wikimedia CC)

Journalist skutt og drept i Juba - få dager etter at presidenten truet med å drepe journalister som «skriver mot landet»

Sju journalister drept så langt i år i det krigsherjede landet.

Juba (NTB-AFP-Reuters): Væpnede menn skjøt og drepte en sørsudansk journalist i Juba onsdag kveld, bare dager etter at president Salva Kiir truet med å drepe journalister som «skriver mot landet».

Peter Julius Moi, som jobbet for den uavhengige avisa New Nation, ble skutt da han var på vei hjem etter jobb, ifølge kolleger i redaksjonen.

Verken pengene eller telefonen hans ble tatt fra ham etter at han ble drept.

Moi er den sjuende journalisten som er drept i det krigsherjede Sør-Sudan i år. Fem av dem ble drept sammen med statstjenestemenn da de ble overfalt av ukjente menn i Bahr al-Ghazal, mens én ble drept i kryssild øst i landet i mai.

Oliver Modi, som er leder for Sør-Sudans journalistlag, sier at drapsmennene klart var ute etter Moi.

– I dag var det Peter, i morgen blir det noen andre. Vi blir tatt én etter én, sa Modi.

Kiir kom med sin illevarslende advarsel til mediene på en pressekonferanse før han søndag fløy til Addis Abeba i helgen for å delta i fredssamtaler.

– Pressefrihet betyr ikke at man arbeider mot landet. Hvis det er noen blant dem som ikke forstår at dette landet har drept folk, vil vi demonstrere det for dem en dag, sa Kiir.

(©NTB)

Til toppen