En mann er dømt til 30 års fengsel for å ha voldtatt og drept den bulgarske TV-journalisten Viktoria Marinova i fjor høst.
En mann er dømt til 30 års fengsel for å ha voldtatt og drept den bulgarske TV-journalisten Viktoria Marinova i fjor høst. (Foto: TVN / Handout)

Journalist Viktoria Marinovas drapsmann har innrømmet gjerningen

Det opplyser tysk påtalemyndighet.

21-åringen, som er bulgarsk statsborger, ble pågrepet i Tyskland tirsdag og siktet for voldtekt og overlagt drap. Han har tilstått drapet, men nekter for å ha voldtatt Marinova, opplyser tysk påtalemyndighet fredag.

Mannen vil i løpet av kort tid bli utlevert til Bulgaria.

Viktoria Marinova (30) ble funnet voldtatt og drept i en park i byen Ruse i Bulgaria lørdag. Hun var en kjent journalist og ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om mulig misbruk av EU-midler.

Bulgarsk politi etterforsker om drapet har noe med jobben hennes å gjøre, men myndighetene i landet sa tidligere denne uken at bevisene tyder på at angrepet var spontant og ikke kan settes i sammenheng med hennes virke som gravejournalist.

EU-kommisjonen har bedt om en grundig etterforskning av drapet, og bulgarske myndigheter etterforsker også påstandene om misbruk av EU-midler.

Til toppen