Journalist Xueqi Pang vant prisen for årets vikarsak.
Journalist Xueqi Pang vant prisen for årets vikarsak. (Foto: Henrik Sande Giæver)

Journalist Xueqi Pang har skrevet årets vikarsak

Og Kristoffer Solberg har ført årets agurknyhet i pennen. Begge fikk prisen under årets vikarfest for journalister i Oslo.

Flere journalistvikarer var fredag kveld samlet til fest og prisutdeling på utestedet Månefisken i Oslo.

Der kåret juryen, som var ledet av VG-vaktsjef og satirekonge Ken Andre Ottesen, to vinnere.

Vårt Land-vikar Xueqi Pang vant prisen «Årets vikarsak» for sin artikkel om Jehovas vitner. I saken retter hun et søkelys på at man må melde seg ut av trossamfunnet hvis man skal stemme ved politiske valg.

- Det er veldig stas å vinne. Takk til alle som nominerte meg, sier Pang.

I tillegg til den mer hardtslående sjangeren, ble det også kåret en vinner innen den mer lettbeinte av de journalistiske temaene.

Ingen agurksesong uten skikkelige agurker, og i år var det Dagsavisens Kristoffer Solberg som trakk det lengste strået da juryen skulle kåre «Årets agurksak».

I saken Budstikkas «Boris» har han tatt utgangspunkt i det som allerede er en agurk – Budstikkas Boris Johnsons dobbeltgjenger fra Bærum, og laget en ny agurk om agurken.

Ottesen begrunnet valget på følgende måte:

«Da Asker og Bærum Budstikke i sommer kunne rapportere om at Venstre-politiker Eirik T. Bøe lignet på Storbritannias nye statsminister Boris Johnson, skjedde noe vi sjelden opplever i journalistikken. Agurknyheter er gøy, men de er tross alt ganske vanlige. Noe annerledes blir det først når agurkene videreforedles, knas, eltes og fermenteres. Da har vi noe unik. Noe helt nytt. En sylteagurksak. Årets agurksak - nå kalt sylteagurksak - er «Budstikkas Boris», et intervju basert på en agurksak fra Asker og Bærum Budstikke og knadd, eltet og fermitert av Dagsavisen.» 

VG-vikar Henrik Sande Giæver er også arrangør av festkvelden. Han opplyser til Medier24 at det er viktig med journalistpriser - også for vikarene.

– Gjennom hele sommeren er det de beste og mest midlertidige journalistene som holder hjulene i gang, og det sier seg selv at mye bra journalistikk produseres av vikarene, sier festarrangør og VG-vikar Henrik Giæver.

  • For ordens skyld: Medier24 har sponset arrangementet med en øl til alle vikarene - uten at det påvirker våre redaksjonelle valg.
Til toppen