ANDREW JENNINGS er et av høydepunktene på høstens gravekonferanse i Lillehammer.
ANDREW JENNINGS er et av høydepunktene på høstens gravekonferanse i Lillehammer. (Faksimile/Jennings-foto: Agência Senado, Creative Commons-lisens)

Journalisten som ble utestengt av FIFA: I høst kommer Andrew Jennings til Norge for å fortelle

GIJC15: Programmet for høstens internasjonale gravekonferanse er klart.

8. til 11. oktober (i år) er det tid for den niende Global Investigative Journalism Conference - og i år finner konferansen sted i Norge, nærmere bestemt Lillehammer.

Nå er programmet nesten klart, melder SKUP - Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse - som er norsk arrangør av årets konferanse.

Og programmet så langt kan du lese her, på gijc2015.org.

På programmet står mer enn 100 paneler, kurs, workshops og seminarer. Ikke ulikt SKUP-konferansen, men naturlig nok med et enda mer internasjonalt snitt over det hele.

- Det gjenstår fortsatt en del godbiter, som blir lansert utover høsten, opplyser SKUPs styreleder Jan Gunnar Furuly.

Et liv mot usportslig ondskap

Et av høydepunktene på programmene kommer kanskje allerede torsdag morgen 8. oktober, i programpunktet «A lifelong fight against evil in sports». Da skal gravejournalist Andrew Jennings fortelle om sine mange kamper mot fiender som IOC, den italienske mafiaen og ikke minst FIFA.

Ifølge konferansen er Jennings den eneste journalisten i verden som er utestengt fra FIFA-president Sepp Blatters pressekonferanser, og nylig ga Jennings ut boka FOUL! om korrupsjonen i fotballorganisasjonen.

Fyldig program

Programmet forøvrig er fyldig, og byr på alt fra kurs i datadrevet journalistikk og søk, til diskusjoner og seminarer om klima, krig og skattejournalistikk.

Det kommer også slik gjorde vi det-historier fra en rekke internasjonale journalister. Russland blir også tema, med den talende overskriften «What’s happening in Russia».

Til toppen