Justisminister Per Willy Amundsen besøkte Røde Kors i påska. Men det fikk bare NRK dekke.
Justisminister Per Willy Amundsen besøkte Røde Kors i påska. Men det fikk bare NRK dekke. (Bilde: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix)

Justisminister Amundsen skulle møte Røde Kors på fjellet i påska. Men bare NRK fikk dekke det

Justisdepartementet hadde et ønske om arrangementet skulle være eksklusivt for NRK, skriver avisa Hallingdølen. – Oppsiktsvekkende, sier redaktøren i lokalavisa.

Ingen andre media enn NRK fikk dekke det tradisjonelle statsrådsbesøket på Røde Kors-sentralen på Golsfjellet denne fredagen, skriver lokalavisa.

– Justisdepartementet ønsket å ta seg av all mediekontakt i forbindelse medstatsrådbesøket på Golsfjellet. Departementet ville at bare NRK skulle dekke besøket til Amundsen. Derfor er ingen andre media blitt invitert, heller ikkje Hallingdølen. Justisdepartementet ville at statsrådbesøket skulle være en eksklusiv NRK-sak, opplyste kommunikasjonssjef i Norges Røde Kors, Geir Arne Bore til Hallingdølen.

Det får redaktøren i avisa til å reagere kraftig. Embrik Luksengard er opprørt, ifølge egen avis:

– Det er oppsiktsvekkende at en statsråd og et departement på denne måten legger føringer for hvem som skal få dekke besøket. Her snakker vi om aktuell informasjon i tilknytning til påska, der Amundsen altså nekter store deler av pressen å være til stede, sier han til egen publikasjon.

Kommunikasjonsrådgiver Andreas Bondevik i Justisdepartementet sier til avisa at de noen ganger inviterer alle - og andre ganger noen få.

Han avviser at de holder noe informasjon skjult for de som har spørsmål. Han sier også at NRK ikke var klar over at de var eneste inviterte medie.

– Kanskje burde vi vurdert dette tilfellet annerledes, og kommet til at eksklusivitet ikke var nødvendig, skriver han i en e-post til Hallingdølen.

  • Les hele saken hos Hallingdølen her. Du kan også lese hva Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sa her.
Til toppen