Justisminister Anundsen kalte Stavrum inn på teppet etter kritikk av reklamebilag

- Dette brevet hører hjemme i en annen tid, mener Venstre-leder Trine Skei Grande.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): Da Kjersti Løken Stavrum kritiserte Anders Anundsen (Frp) for å stille opp i et reklamebilag om samfunnssikkerhet, ble hun kalt inn på teppet av justisministeren, skriver Dagbladet.

Avisen har fått tilgang til et brev Anundsen sendte til Løken Stavrum, generalsekretæren i Norsk Presseforbund, 16. mars. Bakgrunnen var at Løken Stavrum i et VG-intervju hadde ytret seg kritisk om det hun kalte Anundsens «dype skepsis mot de frie mediene».

«Siden det kan framstå som du har misforstått mitt syn på den frie presse, og du etterlyser en justisminister som skal mene noe annet på dette området enn du tror jeg gjør, ville det være klargjørende å ha et møte om disse forholdene … Jeg håper vi kan finne et passende tidspunkt så snart som mulig», skriver Anundsen blant annet, ifølge Dagbladet.

Løken Stavrum ønsker ikke å kommentere innholdet i brevet, men det vekker reaksjoner hos både politikere og pressefolk.

– Det er ikke sånn vi forholder oss til media. Dette brever hører hjemme i en annen tid og en annen styreform, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Jeg tenker at medieorganisasjonene har mye usnakket med Anders Anundsen, men denne diskusjonen hører ikke hjemme på hans kontor, sier Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

LES MER: 

Powered by Labrador CMS