Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.
(Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix) (Bilde: Åserud, Lise)

Kampen for offentlighet førte litt fram - kronprins Haakon oppga sin private formue på spørsmål fra Dagbladet

Anslår sin formue til 9 millioner kroner - i tillegg til de verdifulle eiendommene på Skaugum, Flatholmen og Uvdal.

  • Endret

Ålesund (NTB): Offentligheten har ikke innsyn i kronprins Haakons private formue, men nå letter han på sløret etter å ha fått spørsmål fra Dagbladet.

Avisen intervjuet tronarvingen i forbindelse med at han denne uken åpnet den årlige SIKT-konferansen, et intervju som førte til at kronprinsen ba kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet gi ut informasjon om den private formuen.

I en tekstmelding opplyser hun at kronprinsens formue er på «om lag ni millioner kroner og er plassert i fond i Norge og i utlandet. I tillegg kommer de private eiendommene Skaugum, Flatholmen og Uvdal».

Avisen påpeker at det er snakk om den reelle formuen, ikke ligningsformue. Kronprinsen er ikke skattepliktig og kan dermed heller ikke søkes opp i skattelistene.

Dagbladet har bedt daglig leder Carl Fredrik Solli i Privatmegleren anslå verdien av Skaugum, noe han sier er vanskelig, fordi eiendommen er såpass spesiell.

Han lander på et estimat på 150-200 millioner kroner for gården, som har vært i kongefamiliens eie siden 1929.

Hyttetomtene i Nore og Uvdal ble kjøpt for 3,5 millioner kroner i 2007, mens Flatholmen på Sørlandet kostet 9 millioner året etter.

Til toppen