Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media ASA (t.v.) vil kjøpe seg opp i Trønder-Avisa - men det kan avisinvestor Odd Øie sette en stopper for.
Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media ASA (t.v.) vil kjøpe seg opp i Trønder-Avisa - men det kan avisinvestor Odd Øie sette en stopper for.

Kampen om Trønder-Avisa fortsetter: Mens Polaris gjør nytt forsøk på oppkjøp, vil Odd Øie skyte inn 15 millioner kroner i eierselskapet

Mediekonsernet prøver nok en gang å overta aksjene til LL Inntrøndelagen. Det kan avisinvestor Odd Øie sette en stopper for.

I februar ble det kjent at Polaris Media ASA ville kjøpe seg opp fra 10,09 til 56 prosent eierskap i Trønder-Avisa AS, som foruten avisa med samme navn også eier Namdalsavisa og flere mindre lokalaviser i nordre Trøndelag.

Dermed ville mediekonsernet sikre seg full kontroll over nesten hele avisbransjen i Trøndelag. 

Men kjøpet ble stanset på målstreken noen uker senere:

Da generalforsamlingen i LL Inntrøndelagen var invitert til å vedta salg av sin eierpost på 38 prosent i Trønder-Avisa, klarte et mindretall å blokkere vedtaket. Mindretallet var anført av Hans Martin Storø og avisinvestor Odd Øie, som gjennom sin sønn Vidar Øie Nilsen hadde kjøpt Dagbladets eierpost i LL Inntrøndelagen.

 

Ny generalforsamling

LL Inntrøndelagen har røtter i partiet Venstre, som lenge har eid Trønder-Avisa sammen med Senterpartiet. Men nå er altså planen til eierselskapet å selge seg helt ut, og den planen vil styret fortsatt gjennomføre:

Trønder-Avisa melder selv på nett at det blir ny generalforsamling 18. april. Styreleder Mads Braarud i LL Inntrøndelagen mener det fortsatt er riktig å selge 38 prosent av T-A til Polaris Media for 9,2 millioner kroner.

- Bakgrunnen for salget er at Trønder-Avisa har en betydelig svekket egenkapital og trenger ny strategisk eier med en større kapitalbase og som kan utnytte stordriftsfordelene for å få til nødvendig lønnsomhet i Trønder-Avisa, heter det i forslag til vedtak på generalforsamlingen.

Braarud jobber nå for gjennomslag, sier han til T-A:

– Vi prøver å mobilisere flest mulig av våre eiere for styrets forslag. Jeg skal ikke tro noe som helst av utfallet, men jeg håper at flere innser alvoret i situasjonen. Integrasjonen i Polaris Media har gått så langt at det vil være en stor belastning for avisa å bryte med det. Derfor ser vi ingen reelle alternativer, sier Braarud.

Eierselskapet har også fått et brev fra flere ansatte i mediehuset, hvor de ber om en snarlig løsning på eiersituasjonen. I brevet understrekes det at samarbeidet med Polaris Media har vært viktig, og at erfaringen tilsier at konsernet vil være «en god og langsiktig eier som ivaretar den lokale forankringen».

 

Øie og Storø vil tilføre penger

Men i innkallingen til generalforsamling kommer det klart fram at noen har «andre planer» for Trønder-Avisa:

Gjennom Amble Investment AS ønsker Odd Øie å garantere for en emisjon i LL Inntrøndelagen på inntil 15 millioner kroner, slik at eierselskapet igjen kan skyte inn penger og bidra til investeringer i Trønder-Avisa.

Den lokale aksjonæren Hans Martin Storø, som jobber sammen med Øie om planene, understreker overfor Trønder-Avisa at det ikke nødvendigvis medfører et brudd med dagens struktur mot Polaris Media, og viser til at eksisterende avtaler om samarbeid ikke skal brytes.

 

 

Til toppen