Bani Sereba skal være programleder for dokumentarserien Innafor, sammen med Emma Clare Gabrielsen.
Bani Sereba skal være programleder for dokumentarserien Innafor, sammen med Emma Clare Gabrielsen. (Bilde: Kamilla Marie Johnsen, NRK)

FOLK

Kampsportutøver Bani Sereba blir programleder på NRK. Skal lage mer «Innafor» med Emma Clare Gabrielsen

- Dette er drømmejobben, sier 31-åringen.

Over 300 personer søkte da NRK skulle ansette nok en programleder til dokumentarserien «Innafor» - og nå melder NRK at valget har falt på kamsportutøver Bani Sereba (31). 

– Dette er jo helt sjukt, og en utrolig mulighet. Det er drømmejobben, sier Sereba til NRK.

Han skal nå i gang med nye episoder av den mye omtalte serien, sammen med journalist og programleder Emma Clare Gabrielsen (25).

– Bani har ingen journalisterfaring, men han har mye livserfaring til tross for at han er ung, sier prosjektleder Tove Austad.

Ifølge NRK har Sereba blant annet drevet med kampsport, laget podkast jobbet på restaurant, vært blikkenslager, murer, fisker og spilt teater. Og når han nå blir journalist, er det med inspirasjon fra programledere som Louis Theroux og Ross Kemp. 

– Louis er forsiktig og spiller på det naive for å få ut selvsikkerheten til intervjuobjektet. Kemp er en annen type, og ikke redd for å gå inn i de tøffeste miljøene. Han tar seeren med inn i lukkede miljøer man ellers vet lite om, og gir oss tilgang til mørke steder, sier Sereba. 

Til toppen