Karen-Marie Ellefsen går inn i en ufrivillig pensjonisttilværelse neste år.
Karen-Marie Ellefsen går inn i en ufrivillig pensjonisttilværelse neste år. (Foto: Cornelius Poppe)

Karen-Marie Ellefsen fyller 70 år - må slutte i NRK

– Så lenge de kan velge en president i USA som er godt over 70 år, kan jeg ikke skjønne at vi som er over 50 ikke kan være kommentatorer og programledere på TV, sier hun til Vi.no.

NRKs sportsprofil Karen-Marie Ellefsen (69) må forlate statskanalen i august neste år når hun fyller 70 år. Dette fordi det i henhold til NRKs regler ikke er lov å jobbe der etter fylte 70.

– Så lenge de kan velge en president i USA som er godt over 70 år, kan jeg ikke skjønne at vi som er over 50 ikke kan være kommentatorer og programledere på TV, sier Ellefsen til Vi.no.

– For all del, det er mange unge som er flinke i jobben sin. Men regjeringens mål er at vi skal stå lenge i jobb, og da er det ikke så greit når bedriftene ikke vil ansette eldre folk. Det opprører meg, fortsetter hun.

Ellefsen har jobbet i NRK i 40 år, og er i disse dager aktuell som kommentator fra friidretts-VM i Doha.

Hun var den første kvinnelige sportskommentatoren i NRK, og ble blant annet tildelt Gullrutens hederspris i 2011. 

PS! Karen Marie Ellefsen presiserer - i en kommentar på Medier24s Facebook-side - at hun ikke er provosert over at hun må slutte i NRK når hun fyller 70 år, men holdningen til arbeidstakere over 50 år i arbeidslivet.

Ellefsen understreker videre at hun ikke har noen problemer med at hun må slutte i NRK når hun blir 70 år. «Slik er reglene, og de forholder jeg meg til», skriver hun.

Gullrutens hederspris til Karen Marie Ellefsen i 2011.
Gullrutens hederspris gikk til Karen Marie Ellefsen i 2011. Foto: Marit Hommedal
Til toppen