Karianne Braathen og Knut Erik Friis forlot Drammens Tidende. Nå etablerer de nytt lokalt nettmagasin
(Foto: Nina Holtan)

FOLK

Karianne Braathen og Knut Erik Friis forlot Drammens Tidende. Nå etablerer de nytt lokalt nettmagasin

Starter i august et nettbasert nyhetsmagasin for dybdejournalistikk i Drammen. – Vi har klokkertro på markedet for kvalitetsjournalistikk på et lokalt nivå, sier Braathen i en pressemelding.

Karianne Braathen og Knut Erik Friis lanserer nytt nettmagasin for lokaljournalistikk, skriver de i en pressemelding. 

Det nye nyhetsmagasinet, dipr.no, er ifølge meldingen inspirert av trenden rundt «slow journalism»: Færre saker, men større perspektiv.

– Vi har klokkertro på markedet for kvalitetsjournalistikk på et lokalt nivå. Det viktigste er ikke hva som skjedde for fem minutter siden. Flere ønsker mer innsikt og flere nyanser», sier ansvarlig redaktør Karianne Braathen i en pressemelding.

Hun sluttet nylig som politisk redaktør i Drammen Tidende, og etablerer nettsiden sammen med Knut Erik Friis, som også nylig forlot Drammens Tidende. Han har ifølge meldingen også bakgrunn som drapsetterforsker og korrupsjonsjeger i henholdsvis Kripos og PwC og blir journalist og daglig leder, skriver de i meldingen. 

– Vi gleder oss til å lage en ny type lokaljournalistikk i drammensregionen. Målet er å sette dagsorden hver uke», sier Braathen i meldingen. 

Til toppen