Nyhetsredaktør Karianne Solbrække  i TV2s nye studio i Media City Bergen.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV2s nye studio i Media City Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix (Foto: Marit Hommedal / Scanpix)

Frank Løke-saken:

– Redaktører skal strekke seg langt for å delta i den offentlige debatten, mener Karianne Solbrække i TV 2

Debatten om nakenstuntet til Frank Løke i «Skal vi danse» ruller videre. Jarle Nakken i TV 2 sier han gjorde vurderingen om å ikke stille opp i direktesendt debatt blant annet på grunn av sitt personalansvar i saken.

Debatten om nakenstuntet til Frank Løke i «Skal vi danse» ruller videre. Nylig kritiserte Medier24-redaktør TV 2 for å ikke stille opp til debatt om temaet og kanalens ansvar - selv ikke på egen nyhetskanal. 

Karianne Solbrække er nyhetsredaktør i TV 2, og ansvarlig for nyhetsdekningen til kanalen. Også i dette tilfellet. 

– Prinsipielt mener jeg redaktører skal strekke seg langt for å delta i den offentlige debatten, sier hun til Medier24. 

 

Vil ikke gå inn i detaljer

Hun ønsker ikke gå inn på om TV 2s programredaktør Jarle Nakken i dette tilfellet burde ha strukket seg lenger for å stille opp til debatt. 

Solbrække understreker at hun ikke har deltatt i diskusjonene rundt TV 2s arbeidsgiveransvar i saken, og uttaler seg kun på grunnlag av å være nyhetsredaktør. 

– Det vil si at jeg ikke kjenner detaljene i saken slik programredaktør Jarle Nakken eller andre i TV 2-systemet gjør. Samtidig registrerer jeg at Nakken stilte opp i media og var tilgjengelig både i går og på mandag, sier hun. 

Hun ønsker heller ikke å gå inn på hva hans konkrete vurderinger kan ha vært rundt hvor han ønsket å stille opp og ikke. 

 

Prinsipielt enig 

Jarle Nakken understreker at han og Solbrække i utgangspunktet er enige. 

– Prinsipielt er Karianne Solbrække og jeg helt enige her. Man skal som redaktør strekke seg langt for å delta i samfunnsdebatten, sier Nakken til Medier24. 

Han mener spørsmålet om å stille opp i en direktesendt debatt, enten det er på egen kanal eller et annet sted, er det som kompliserer det hele. 

– Jeg har stilt opp i Nyhetskanalen bare timer etter at nyheten ble gjort kjent. Jeg har også vært tilgjengelig for kommentarer og imøtegått påstander som har kommet opp hele veien. Så er det spørsmålet om man på toppen av det skal stille i en debatt. Da blir det mer sammensatt, sier han og legger til: 

– Da handler ikke lenger bare om en Borat-drakt og en fargerik deltaker, men om hvem som sier hva og som til en hver tid har oversikt over alle detaljene i saken. På det tidspunktet gjorde jeg en vurdering om at det ikke var rett å gå inn i en direkte diskusjon på detaljnivå. 

Videre understreker han at dette også handler om å ta hensyn til alle ansatte i selskapet, og at han gjorde den vurderingen ut fra hensynet til de ansatte i TV 2 og «Skal vi danse»-produksjonen. 

– Jeg har også et personalansvar i denne saken, og valgte blant annet av hensyn til ansatte i saken, å ikke stille opp i en debatt. Der kommer det påstander man ikke har mulighet til å kontrollere hvorvidt stemmer, sier han. Vi har et ansvar for ikke å kommentere ansatte eller på ansattes vegne uten at det er klarert eller vi har fått alle fakta på bordet, sier han. 

Til toppen