Karin Bonde, VP Digital Nordics i Discovery.
Karin Bonde, VP Digital Nordics i Discovery. (Bilde: Magnus Selander / Discovery)

FOLK

Karin Bonde blir digitaldirektør for Discovery i Norden

Svenske Karin Bonde forlater Google og blir VP Digital Nordics i Discovery Networks, hvor hun skal lede Entertainment Digital-virksomheten i Sverige, Norge og Danmark.

– Vi er veldig glade for å ha fått Karin om bord. Karin har bred erfaring innen forretningsutvikling og lansering av komplekse digitale produkter. Hennes bakgrunn fra Google, Viasat, Viaplay og Schibsted gjorde henne til en perfekt kandidat for denne jobben.

- Hun kommer til å spille en viktig rolle i den videre planleggingen og byggingen av den digitale veien videre for Discovery, og vil hjelpe oss å løfte vår underholdningsplattform Dplay til nye nivåer, sier Tine Austvoll Jensen, toppsjef i Discovery Networks Norge og ansvarlig for Entertainment Digital Nordics i TV-konsernet.

Bonde skal være ansvarlig for Entertainment Digital-virksomheten til Discovery Networks i Norden, og målet er å skape vekst på tvers av ulike forretningsmodeller og innholdstyper, heter det i en melding fra TV-selskapet. 

– Dette er ekstremt spennende tider i TV-bransjen. Mens færre mennesker ser på tradisjonell lineær-TV, er det en voldsom vekst blant digitale seere. Vi må sørge for at Discovery kan presentere det digitale innholdet og den brukeropplevelsen som unge seere i dag ønsker og krever, sier Karin Bonde.

Hun starter i Discovery 22. august, og vil rapportere til Tine Austvoll Jensen. Bonde vil være lokalisert i Stockholm og blir en del av ledergruppen i Discovery Networks Sverige. Alle Dplay-teamene i Norden vil rapportere til henne.

Bonde vil også jobbe tett med Trine Fjellberg Falnes, som leder arbeidet med Eurosport Player i Norden.

Til toppen