Journalist Kent Olsen drar til Paralympics
Journalist Kent Olsen drar til Paralympics (Foto: Ann Kristin Andreassen / Karmøynytt)

Karmøynytt sender journalist Kent Olsen til Sør-Korea for å dekke Paralympics. De er én av fire norske medier som er akkreditert

– NRK har virkelig bestemt seg for å hjelpe oss og har gitt oss tillatelser og alt vi trenger, sier ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik i Karmøynytt og TV Haugaland.

Om en snau uke reiser journalisten Olsen til Sør-Korea for å lage journalistikk og dekke to lokale utøvere på deres medaljejakt i Paralympics.

Ifølge Karmøynytts nettavis er det kun fire medier fra Norge som vil være til stede for å dekke Paralympics - og Karmøynytt er en av dem.

– Jeg klarte ikke slutte å smile. Samtidig ble jeg bedt om å holde det litt skjult, for selv om det så ut til at alt skulle gå i orden, så var det ikke helt avklart, sier Olsen til sin egen avis om at han fikk reise.

Prosessen for å få lov til å reise ned og dekke Paralympics har ikke vært en enkel affære.

Ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik sier han fikk tydelig beskjed om at det var NRK som hadde rettighetene i Norge - og at de ikke ville tillate at andre kom ned og gjorde TV-intervjuer.

Da reagerte han ved å legge ut sin frustrasjon på Facebook.

– I ren frustrasjon skrev jeg et innlegg på Facebook fordi NRK klaget over at de ikke fikk tillatelse til å filme da TV Norge hadde rettighetene under OL, noe jeg syntes var dobbelmoralsk av dem. Etter at jeg skrev dette tok NRK tak i det og snudde helt om. De følte vel egentlig det var en misforståelse hos Idrettsforbundet, sier han til Karmøynytt.

Nå er han sjeleglad og skryter av statskanalen:

– NRK har virkelig bestemt seg for å hjelpe oss og har gitt oss tillatelser og alt vi trenger slik at vi får tilgang til Jesper og Trygve. Så jeg er veldig takknemlig til NRK som hjelper oss.

Paralympics starter 8. mars og varer til 18. mars.

Til toppen