KENT ØKSNES har startet nettavisa Pengenytt.no. Han har ikke mål om å tjene penger i år, men skal bygge publikum først.
KENT ØKSNES har startet nettavisa Pengenytt.no. Han har ikke mål om å tjene penger i år, men skal bygge publikum først. (Foto: Privat/skjermdump)

Kent Øksnes gjorde sluttpakka til startpakke, og har startet Pengenytt.no

Vil gi leserne nyheter, gode råd og debatt om privatøkonomi. Og vekke til live de populære aksjerådene til småsparerne.

- Jeg kalkulerer ikke med noen inntekter i år. Det vil være en slags bonus, hvis det skulle komme. Hovedfokuset nå er å etablere nettavisen, skrive gode saker og få opp trafikken, sier Kent Øksnes til Medier24.

Forrige uke lanserte han nettavisa Pengenytt.no, som han har jobbet med noen måneder.

Men for å være en avis om penger, har han nøkterne mål. De handler altså ikke om inntekter på kort sikt, men å bygge et publikum for det lange løp.

- Etter å ha sjekket hva andre, ferske nettaviser har av trafikk, har jeg satt et mål: I løpet av 2016 skal jeg nå 10.000 unike brukere i uka, og 30.000 sidevisninger, sier Øksnes.

- Og så skal jeg doble det i 2017, legger han til.

Avisa finner du også på Facebook: 

Fortsetter med det han kan

Kent Øksnes er utdannet siviløkonom, og har lang erfaring fra finans og økonomi. Gjennom det kom han inn i journalistikken i 2011, og jobbet fire år for Dine Penger.

Men da familien bestemte seg for å flytte til Trondheim i fjor, sammenfalte det med at E24 Dine Penger skulle nedbemanne. Da benyttet Øksnes sjansen til å søke sluttpakke, som han tok med seg til Trondheim.

Ideen om å starte Pengenytt.no kom ikke med en gang, men man kan si at grunnlaget for ideen var der:

- Jeg hadde vel et ønske om å fortsette med det jeg gjorde i Dine Penger, men så fort at frilansoppdrag ikke var noe man kunne leve på. Det er knapt nok noen som betaler for det du skriver, forteller Øksnes.

- Og så har jeg lenge hatt drømmen om å drive eget selskap, men det har aldri vært helt klart hva det skulle være, sier han.

Inspirasjonen fikk han blant annet fra å lese på herværende nettavis om andre som startet nettavis, som i denne saken fra i fjor høst:

HJEMMEKONTO: Kent Øksnes på jobb på hjemmekontoret fredag formiddag.
HJEMMEKONTO: Kent Øksnes på jobb på hjemmekontoret fredag formiddag.

Driver billig og gjør alt selv

Så før jul i fjor fant han ut hva han skulle gjøre framover: Start riksdekkende nettavis for nyheter om privatøkonomi.

Øksnes har etablert aksjeselskap, lært seg Wordpress og fører regnskapet selv. Bak etableringen ligger utallige timer med «selvhjelpsvideoer» i utvikling av nettsider, før Pengenytt.no ble offisielt lansert forrige uke.

- Det er også ett av mine store konkurransefortrinn: Jeg har veldig lave kostnader, og det skal ikke så veldig mange inntekter til før det begynner å gå rundt, sier han.

- Hva skal du tjene penger på, på sikt?

- Jeg har ikke jobbet så mye med den biten ennå, fordi målet er først og fremst å bygge publikum nå. Da blir det lettere å selge inn. Men dette skal være en åpen nettside - ambisjonen er å finansiere dette med annonser, både bannerannonser, kanskje stillingsannonser og andre former for reklame og kommersielle inntekter, sier Øksnes.

Både stort, smått, kritisk og gode råd

Ambisjonen er altså først og fremst å bygge publikum. Men hvem er det, og hva skal han bygge publikummet med?

Øksnes beskriver Pengenytt som en riksdekkende nettavis med privatøkonomiske nyheter. Den skal by på både småstoff, bransjenytt, utvikling og trender, kritisk journalistikk, analyser, gode råd og debatt.

- Jeg har begynt litt forsiktig, og du kan si at jeg er i en betafase. Det går fortsatt med en del tid til å justere på nettsiden, og så gjelder det å få opp produksjonen av nyheter framover, sier Øksnes.

Ambisjonen er en kombinasjon av fellesnyheter, godt småstoff og «nyheter om privatøkonomi som han selv ville lest». Så er målet som nevnt også større saker, reportasjer, unikt innhold og ikke minst gode råd. Det innebærer å vekke til live en populær spalte med røtter tilbake til 80-tallet:

- Jeg ønsker å lage min egen egen varient av de suksessfulle aksjerådene som Dine Penger startet opp med på slutten av 80-tallet. Det tror jeg det kan være et marked for, sier Øksnes.

Nå vil våren vise hvordan markedet er for Pengenytt.no. Øksnes forteller om gode tilbakemeldinger fra familie, venner og tidligere kolleger:

- Det varmer et gründerhjerte. Så det er med entusiasme og en viss ydmykhet jeg nå bretter opp ermene for å lage en god nettavis!

Til toppen