Khrono: OsloMet krever løslatelse av den fengslede foto­journalisten Shahidul Alam
(Foto: Gregor Fisher i re:publica / HiOA)

Khrono: OsloMet krever løslatelse av den fengslede foto­journalisten Shahidul Alam

Universitetet har sendt opprop til bangladeshiske myndigheter hvor de krever løslatelse av fotojournalisten Shahidul Alam, som sitter fengslet etter å ha stilt opp i et regimekritisk Al Jazeera-intervju.

I forrige uke kunne Medier24 fortelle at lektor Jon Petter Evensen ved fotojournalistutdanningen ved OsloMet er bekymret for fotojournalisten.

Utdanningen har hatt et samarbeid med fotojournalisten siden 2003. Blant annet har de sendt flere studentgrupper på studietur til Bangladesh, hvor de har samarbeidet med skolen til Alam.

Nå er det klart at OsloMet har tatt handling på bakgrunn av bekymringen. Nettavisen Khrono skriver at universitetet har sendt et opprop til bangladeshiske myndigheter hvor de krever løslatelse av fotojournalisten.

Rektor Curt Rice har undertegnet oppropet, skriver de.

— Vi i Norge lever privilegerte liv. Når vi ser andre mennesker bli utfordret på fundamentale rettigheter så mener jeg vi må si ifra. Spesielt når vi har et etablert samarbeid med Alam, sier Rice til Khrono.

Til avisen sier rektoren at de er alvorlig bekymret for fotojournalistens ytringsfrihet, tryghet og helse.

— I oppropet forteller vi om samarbeidet vårt med Alam. Vi sier videre at vi ikke aksepterer innskrenkingen av rettighetene hans eller fengslingen av ham på grunn av uttalelsene hans. Vi krever at han løslates, sier Rice til Khrono.

Til toppen