Tom Tvedt og Kjersti Stenseng i møte med programleder Svein Tore Bergestuen under Skups Late Night, foran 600 journalister i Tønsberg.
Tom Tvedt og Kjersti Stenseng i møte med programleder Svein Tore Bergestuen under Skups Late Night, foran 600 journalister i Tønsberg. (Foto: Erik Waatland)

Kjærestene Kjersti Stenseng og Tom Tvedt har begge opplevd pressens tøffeste sider. Fredag snakket de ut foran 600 journalister på SKUP

- Journalister har gått langt i å identifisere varslere og det er jeg kritisk til, sa generalsekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet fra scenen.

På SKUP-konferansens «Late Night»-program på fredag møtte programleder Svein Tore Bergestuen kjæresteparet Tom Tvedt og Kjersti Stenseng.

Han har stått i en åpenhetskrise med idretten - og henne i et kaos av #MeToo-saker i Arbeiderpartiet.

I en lystig programbolk, snakket de ut om hvordan det har vært å stå i pressens søkelys.

 

Kritisk til journalistene

Generalsekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet, har mildt sagt opplevd å stå i pressens søkelys.

Fra scenen uttalte hun at det har vært et svært høyt press.

- Journalister har gått langt i å identifisere varslere og det er jeg kritisk til, sa hun i et alvorlig øyeblikk.

Stenseng, som selv har fått kritikk for sin håndtering av varslingssaker, uttalte at hun hadde problemer med pressens metode i enkelte saker.

- Omfanget av bruken av anonyme kilder har vært for stort. Det er jeg kritisk til, sa hun.

Tom Tvedt, som er Norges idrettsforbunds president, sa foran journalistene at han har begynt å holde tilbake i sitt møte med journalister, fordi presset har blitt for stort.

- Jeg har begynt med sitatsjekker, å be om å kommunisere skriftlig - for så å følge opp sakene tettere. Jeg blir mer anspent i møte med journalister fordi jeg må bruke mye energi på å ikke trø ute i ett eller annet som jeg ikke bør, sa han fra scenen.

Tvedt fortalte at det har vært et massivt personfokus og det har påvirket ham.

- Det har endret meg veldig som person å stå i dette presset, sa han.

 

- Hvorfor vil du opptre som en papegøye?

I 2016 var idrettspresidenten gjest i Dagsrevyen da han ikke svarte på ett eneste av reporterens spørsmål. Intervjuet ble latterliggjort - og Tom Tvedt beklaget det i etterkant.

Dette fikk han spørsmål om fra scenen - også fra sin kjæreste Stenseng.

- Hvordan i all verden fikk du det intervjuet til å gå så dårlig? sa hun og lo, til applaus fra salen.

- Ja, hvorfor ønsker du å fremstå som en papegøye? repliserte Bergestuen.

- Jeg har ikke sett intervjuet igjen selv. Det er ingen som har som mål å se sånn ut. Det ar en dårlig dag på jobben, men jeg er ikke noe dårlig menneske fordi. Får jeg håpe, avsluttet han til latter fra salen.

Til toppen