REDAKTØRSKIFTE: Avtroppande Kjell Opsal (74) og ny redaktør Reidar Opsal (47).
REDAKTØRSKIFTE: Avtroppande Kjell Opsal (74) og ny redaktør Reidar Opsal (47). (Foto: Knut Oscar Opsal)

FOLK

Kjell har vært redaktør i 43 år. Nå tar sønnen Reidar over.

Og den nye redaktøren har fortsatt tro på papiravisa.

I 1972 etablerte Kjell Opsal og Torill Mjelva Opsal lokalavisa Bygdebladet. Avisa lever fortsatt i beste velgående, og er i dag lokalavis for Vestnes, Ørskog, Skodje og Haram i Møre og Romsdal.

Men etter 43 år (!) som redaktør, gir Kjell seg nå som leder for lokalavisa si. Det melder Romsdals Budstikke på RBnett.no. Kjell skal nå gå over i stilling som journalist og kommentator.

Men om han gir seg, så holder familiebedriften seg til slekta: Den nye redaktøren er sønnen Reidar Opsal. Og 47-åringen er også erfaren; han har jobbet i avisa hele livet. De siste tiåra som redaksjonssekretær.

- Vi har tru på framtida for papiravisa Bygdebladet også i desse usikre internett-tider, sier Reidar Opsal til Romsdals Budstikke.

En kikk i opplagstallene, viser at avisa har mistet noen lesere de seneste åra, men fortsatt har et opplag på 2500. Omsetninga i avisa har også økt, til 8,9 millioner kroner i 2013.

Avisa kommer ut onsdag og lørdag, og tar betalt 1620 kroner for et helårsabonnement. Enn så lenge har Bygdebladet ingen nettavis, men alle abonnenter får også tilgang til en pdf-lignende eAvis.

- Nettavis held vi oss unna til vi ser eit inntektspotensiale stort nok til å lønne dei som skal fylle den med innhald. Men alle abonnentar kan sjølvsagt lese papirutgåva i nettutgåve allereie i dag.

PS! Denne Bygdebladet må ikke forveksles med Bygdebladet Randaberg og Rennesøy, som gis ut ganske mange mil unna på Randaberg. Randaberg-avisa har adressse Bygdebladet.no, mens Opsal-familiens Bygdebladet sin hjemmeside er å finne på Bygdebladet.com.

Til toppen