Ap-nestleder Hadia Tajik delte ut fjorårets priser - til Grethe Gynnild-Johnsen (t.v) og Tora Bakke Håndlykken (t.h.).
Ap-nestleder Hadia Tajik delte ut fjorårets priser - til Grethe Gynnild-Johnsen (t.v) og Tora Bakke Håndlykken (t.h.). (Bilde: Erik Waatland)

Kjenner du noen kvinnelige medieledere som fortjener heder? Nå er det tid for å nominere til Medienettverkets årlige priser

- Vi leter etter de beste talentene og fremste medielederne til årets priser, skriver forumet.

- Har ditt mediehus en leder som får til det utroligste? Eller et talent som tar tak i nye prosjekter med glød og dyktighet? Medienettverket – forum for kvinner i ledelse leter etter de beste talentene og de fremste medielederne til årets priser.

Slik inviterer Medienettverket på forumets nettsider nå alle til å nominere sine forslag til årets priser. 

I fjor gikk hovedprisen til NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen, mens talentprisen gikk til Tora Bakke Håndlykken - som senere ble ansatt som nyhetsredaktør i VG. 

Og det er fortsatt behov for en slik pris, mener leder for nettverket, Ragnhild Veire

– Det er fortsatt langt igjen før kvinner er godt representert som medieledere i Norge. Ved å løfte frem kvinner som lykkes, forsøker vi å bidra til å avmystifisere lederrollen. Målet er ikke å sette vinnerne på pidestallen, men å tilgjengeliggjøre rollen som kvinne og medieleder gjennom å dele kunnskap og hedre de som lykkes. 

Adresseavisens administrerende direktør Tove Nedreberg er årets juryleder, og ønsker seg mange gode kandidater:

– Vi har mange dyktige kvinner i bransjen som fortjener oppmerksomheten dette gir. Dette er kvinner som har grepet sjanser og vært villige til å stikke hodet fram. Og de har levert resultater.

- Vi vil med denne prisen også inspirere og gi en ekstra dytt til kvinner som vurderer lederjobber. Vi må jobbe for mangfold i bransjen også på dette området. Nå utfordrer jeg bransjen til å nominere og framsnakke sine dyktige ledere, sier Nedreberg.

  • Frist for å nominere kandidater er 1. oktober. Les mer på Medienettverket.noPrisen deles ut under Medienettverkets høstkonferanse på Stratos 16. november.
Til toppen