Tidligere generalsekretær i fotballforbundet Kjetil Siem.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Tidligere generalsekretær i fotballforbundet Kjetil Siem. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix (Cornelius Poppe)

FOLK

Kjetil Siem blir TV 2-rådgiver

– Veldig gøy at TV 2 ville ha meg med på laget, sier Siem, som tidligere har vært både generalsekretær i Norges Fotballforbund og FIFA-direktør.

Siem starter i jobben umiddelbart, heter det i en pressemelding fra TV 2. Han har tidligere vært både generalsekretær i Norges Fotballforbund og FIFA-direktør. 

– Kjetil Siem har en unik kjennskap til bredde- og eliteidrett både nasjonalt og internasjonalt. Da det ble kjent at han skulle flytte tilbake til Norge så vi en mulighet til å kunne trekke på hans kunnskap med dette samarbeidet. I TV 2 ønsker vi jo et tydelig avtrykk på norsk innhold og være viktig for folks liv. Idrett er en stor del av dette fellesskapet i Norge og derfor også viktig for en samfunnsaktør som TV 2, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 i meldingen. 

Siem ser fram til å komme tilbake til TV 2, hvor han var ansatt for mange år siden.

– I og med at kontrakten med FIFA Foundation åpner for å kunne gjøre også andre ting, er det rett og slett veldig gøy at TV 2 ville ha meg med på laget. Dette gikk veldig fort og veldig greit. På en måte er ringen nå sluttet siden jeg var med i TV 2 helt i startfasen for mange, mange år siden, sier Siem i meldingen. 

I meldingen heter det også at Siem ikke kommer til å jobbe med TV 2s prosesser opp mot FIFA. 

«TV 2s avtale med Kjetil Siem er en langsiktig avtale med umiddelbar oppstart. Siem vil være en ekstern rådgiverressurs som også vil ha andre oppdragsgivere. Siem skal blant annet jobbe som rådgiver i FIFAs veldedige stiftelse, FIFA Foundation. Siem vil derfor ikke jobbe for TV 2 i eventuelle prosesser relatert til FIFA».

Til toppen