Thomas Alsaker er vaktsjef i Radio Norge.
Thomas Alsaker er vaktsjef i Radio Norge. (Foto: Privat)

Sommerpraten

– Klar tale fikk heldigvis Abid og co til å snu

Vaktsjef Thomas Alsaker i Radio Norge er imponert over sjefens respons da regjeringens krisepakke for mediene ble sendt på høring.

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste mann ut er vaktsjef Thomas Alsaker i Radio Norge. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

–Det har jo vært et minneverdig halvår også for oss i mediene. Jeg er imponert over den grundige, informative og kritiske dekningen som har vært hovedregelen for norske medier. Jeg håper den økonomiske kneiken mange må over ikke krever for mange ofre. Men det er et par ord jeg merker at jeg nesten er lei av å si på radio: Corona og Trump. For egen del har det vært spennende å innlede samarbeid med flinke folk i Dagbladet om radionyhetene.  

– Hva er årets flause til nå?

–Jeg har ikke merket meg noen spesielle flauser men merker jeg blir litt flau på vegne av mediene og menneskeheten egentlig når jeg ser toppsaker på nett om at pilotfrue skal ha barn.                  

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

–Jim (sjefen i Bauer Media) imponerte meg med resolutt respons da regjeringens forslag til krisepakke for mediene ble sendt på høring. Klar tale fikk heldigvis Abid og co til å snu. 

– Hva gjør du i sommer?

– Denne sommeren tar jeg regjeringens reiseråd på alvor og fyker Sør-Norge rundt. Først Kristiansand med Dyreparken, så Stavanger og Prekestolen. Overnattet en natt på Ryvarden fyr hvilket var helt fantastisk. Hjembyen Bergen og omegn for å hilse på familie og venner så Loen og Geiranger før vi avslutter hos svigers på Hvaler. Skulle egentlig vært i California med sving innom Vegas, men barna har faktisk taklet skuffelsen over avlyst tur overraskende bra.                                 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Har blitt en del bil og har da kost meg med sommerradio på Radio Norge, Radio Rock og Radio Vinyl med noen svinger innom NRK Alltid Nyheter. Barna vil bare høre på Topp40. Sjekker nettet litt for ofte. Dagbladet, VG , BT etc.                  

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Den største tabben jeg har gjort som sommervikar er nok å gi folk feil navn på trykk. Klarte å kalle en biskop som var døpt Ole for Didrik for eksempel. Ikke spør hvorfor... 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Årets sommervikarer er sannsynligvis så flinke at de ikke trenger så mange råd, men et bra ett er at du vinner alltid på å våge å ta plass og tro på egne ideer.

Til toppen