DENNIS RAVNDAL, klubbleder i VG. Her i diskusjon med iTromsø-journalist Christer Pedersen under NJs landsmøte våren 2015.
DENNIS RAVNDAL, klubbleder i VG. Her i diskusjon med iTromsø-journalist Christer Pedersen under NJs landsmøte våren 2015. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

Klubbleder: - I dag ble en spesiell dag, og det er en trykket stemning i VG-huset

Men Dennis Ravndal melder om god dialog med ledelsen. Vet fortsatt ikke hvor mange stillinger som må kuttes.

Tidligere torsdag meldte Medier24 at det går mot en omfattende runde med nedbemanning i VG. I ettermiddag har de NJ-organiserte journalistene gjennomført klubbmøte, og klubbleder Dennis Ravndal sier dette om ståa:

- Det er tidlig i prosessen, så vi har ikke noe tall på hvor mange dette vil gjelde eller hvordan nedbemanningen skal foregå. Men det sier seg selv at vi er i dialog med ledelsen, sier Ravndal.

Og dialogen er god, understreker klubblederen.

- Vi har fått en enighet om at målsettingen er åpne og frivillige løsninger, så langt det er mulig. Jobben vår nå er å forhandle fram så gode og trygge avtaler som mulig, for de som ønsker å forlate VG. Og det kommer vi til å bruke mye tid på. Så er det også en prosess med tanke på hvordan VG skal se ut i andre enden.

- Var dette overraskende?

- Etter den runden Torry Pedersen hadde på alle avdelingene for noen uker siden, er det ikke veldig overraskende, sier Ravndal.

Men det er klart: En slik beskjed skaper en spesiell stemning i VG-huset, hos Norges største avis:

- I dag er en veldig spesiell dag på huset. Det er første nedbemanningsrunde siden 2009. Vi har hatt masse naturlige avganger og AFP, men nå snakker vi om en formell nedbemanning med sluttpakker. Og det er trist, det kommer til å bli tøft - men vi har en kultur i VG for å stå sammen når det stormer.

Klubblederen understreker at man fortsatt «har fight igjen» i seg, og skal jobbe for best mulig vilkår gjennom prosessen. Og å ta vare på medlemmene.

- Det er nok for tidlig for folk å vurdere dette. Men vi prater med folk underveis. Det er viktig at våre medlemmer vet hva de skal forholde seg til, når sluttpakkevinduet åpnes, sier Ravndal.

- Vil dette bli en åpen prosess der alle kan søke, eller kan det gå mot styrte pakker?

- I tidligere prosesser har det vært åpne prosesser med tilbud som alle kan søke på. Men så har ledelsen ønsket å kunne si nei dersom man mener at noen har kjernekompetanse.

Til toppen