NILS SEJERSTED, byråleder og daglig leder i Mood Communication AS.
NILS SEJERSTED, byråleder og daglig leder i Mood Communication AS.

Knallstart for ny byråleder: Mood Communication økte omsetningen med 17 prosent i fjor

Lite mediebyrå vokser seg stadig større.

Med åtte ansatte og etter sitt niende driftsår, kan Mood Communication legge bak seg et solid 2015:

Ifølge regnskapet som nylig ble fullført og sendt til Brønnøysund, økte omsetningen fra 280 millioner i 2014 - til 328 millioner kroner i 2015.

Det vil si en økning på mer enn 17 prosent.

Etter tre år med begrenset vekst, tar det lille, uavhengige mediebyrået dermed et nytt jafs i omsetningen.

Forrige lignende «jafs» kom i 2012, da omsetningen økte til 242 millioner kroner, fra 185 millioner året før. Mediebyrået levert gode tall over flere år og var med på Dagens Næringslivs Gaselle-kåringer i både 2011, 2012 og 2013

Leverer stabile og solide overskudd

Tallene tyder imidlertid på at vekst har vært viktigere enn overskudd i seg selv, for driftsresultatet har de seneste åra vært stabilt på 11-12 millioner kroner.

I fjor på 11,9 millioner kroner.

Noe som like fullt må regnes som solid i et byrå med færre enn 10 ansatte.

Og mediebyrået har slik levert solide overskudd og utbytter til sine to eiere, Henning Sæter og Petter von Hedenberg.

I fjor tok de to et utbytte på 8,45 millioner kroner, som går til i de to holdingselskapene Angur Invest DA og Chili Invest DA.

Selskapene eier 50 prosent hver av Mood Communication AS. Og mens Hedenberg eier 99 prosent av Angur Invest, og Sæter 1 prosent, er eiersituasjonen motsatt i Chili Invest.

Ny daglig leder

Etter å ha ledet byrået selv de første åra, fikk Mood Communication for et års tid siden ny byråleer i Nils Sejersted, som da kom til jobben fra 16 år i P4.

– Det har vært 16 fantastiske år i P4 hvor jeg har vært heldig å få solid erfaring innen en rekke områder. Det var imidlertid ikke vanskelig å takke ja til denne muligheten når forespørselen kom, uttalte Sejersted til Kreativt Forum våren 2015.

Et av hans viktige mål skulle være å skaffe nye kunder. Byrået har ifølge kundelisten kjente bedrifter og merkevarer som BankID, Fjordkraft, Kondomeriet, One Call og Scandic Hotels på kundelista.

Til toppen