Daværende styreleder i Avinor, Ole Mørkved Rinnan, under den offisielle åpningen av Norges nye hovedflyplass, i 2017. Rinnan er nå styreleder i Hamar Media.
Daværende styreleder i Avinor, Ole Mørkved Rinnan, under den offisielle åpningen av Norges nye hovedflyplass, i 2017. Rinnan er nå styreleder i Hamar Media. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Konflikt i Hamar Media: Eiere vil avsette styreleder Ola Mørkved Rinnan

Eiere krever ekstraordinær generalforsamling. – Det har vært to forskjellige syn på hva som bør skje i styret, svarer styreleder Ola Mørkved Rinnan.

Det skriver Hamar Arbeiderblad, som eies av Hamar Media, mandag.

Avisen skriver at eiere, som representerer Fellesforbundet, ønsker styreleder Ola Mørkved Rinnan avsatt.

Det skjer bare et halvt år etter at Rinnan tok over som følge av at tidligere styreleder Sylvia Brustad gikk av i mai. Hun trakk seg som følge av uenigheter med konsernledelsen, ifølge avisen.

– Ja, jeg kan bekrefte at det er sendt. Jeg går ikke nærmere inn på den saken nå, sier Jarl Kurud, styrenestleder i Hamar Media AS og representant for Fellesforbundets avdeling 650 og 103 Ringsaker, til avisen.

Rinnan selv sier følgende i en kommentar:

– Det har vært to forskjellige syn på hva som bør skje i styret. Jeg har i dag skrevet et brev til samtlige aksjonærer og gått gjennom de tingene jeg mener er viktig og riktig, og en begrunnelse for de tiltak som styret har gjort.

Sjefredaktør Carsten Bleness i HA sier han er lojal til styret, men understreker at han er bekymret for avisens utvikling, og peker på avisens digitale posisjon og fallende opplags- og lesertall.

Hamar Arbeiderblad er heleid av Hamar Media. Amedia er største eier i Hamar Media-konsernet, mens Fellesforbundet og Hamar Arbeiderparti begge har aksjeposter i selskapet.

Til toppen