Det første nummeret av den norske utgaven av Playboy ble presentert i 1997.
Det første nummeret av den norske utgaven av Playboy ble presentert i 1997. (Foto: Lars Aamodt)

Korona ble nådestøtet: Playboy legger ned papirutgaven

Etter sju tiår til forlystelse og forargelse er det over og ut for Playboys papirutgave. Koronapandemien ble for mye for mannebladet, som allerede slet.

  • Endret

Den kommende vårutgaven blir siste nummer for Playboy, som i tillegg til lettkledde og nakne damer var kjent for sine intervjuer, dyptpløyende politiske artikler og litterære tekster. Beskjeden kom i et innlegg på magasinets egen blogg.

– Sist uke, da det ble stadig tydeligere hvordan koronapandemien forstyrrer innholdsproduksjonen og leverandørkjeden, ble vi tvunget til å sette fart på samtaler vi har hatt internt. Bladet som kommer denne uken, blir årets siste papirutgave i USA, heter det.

– Gjennom 66 år har vi blitt mye mer enn et magasin. Men noen ganger må du gi slipp på fortiden for å skape rom for fremtiden.

Opplaget er nå var en brøkdel av hva det var da toppen ble nådd på 1970-tallet, da det ble solgt millioner hvert kvartal. Allerede før det kastet inn håndkleet, slet Playboy i den nye medievirkeligheten. Da grunnlegger Hugh Hefner døde i 2017, 91 år gammel, signaliserte det på mange måter at en æra var over.

I dag er Playboy først og fremst en global merkevare og de velkjente kaninørene pryder en lang rekke produkter.

Til toppen