Korsets Seier får ikke pressestøtte

Den kristne avisa Korsets Seier fikk først avslag på pressestøtte i 2016, men søkte igjen i år. Nå har Medietilsynet konkludert med at avisa ikke får pressestøtte.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den kristne avisa Korsets Seier har fått avslag på sin søknad om pressestøtte, skriver Medietilsynet i en pressemelding. 

– Medietilsynet vurderer at Korsets Seier ikke oppfyller alle vilkårene i forskriften for å kvalifisere til produksjonstilskudd. Avisa får dermed avslag på søknaden sin, sier Medietilsynets Mari Velsand i meldingen. 

Avisa søkte om pressestøtte for første gang tilbake i 2016, men fikk da avslag på søknaden. I 2019 har de bedt om en ny vurdering - og om de nå oppfyller kravene til å få støtte. 

Etter en innholdsanalyse, har Medietilsynet konkludert med at de ikke oppfyller vilkårene og skriver videre:

«Medietilsynet har kome fram til at den redaksjonelle profilen til Korsets Seier er for snever og avgrensa til at avisa kan seiast å vere retta mot allmenta. I tillegg handlar ein stor del av innhaldet i Korsets Seier om pinsekyrkjelydane, og avisa dekkjer derfor etter Medietilsynets vurdering ikkje eit breitt spekter av saker frå ulike samfunnsområde». 

Powered by Labrador CMS