TIL NORDISKE MEDIEDAGER: Produsent John M. Jacobsen, og krigsjournalist Rachel Beth Anderson.
TIL NORDISKE MEDIEDAGER: Produsent John M. Jacobsen, og krigsjournalist Rachel Beth Anderson.

Krig, farlige oppdrag og tungtvanns-drama til Nordiske Mediedager

Slipper smakebiter fra programmet i Bergen til våren.

Nordiske Mediedager arrangeres som vanlig i Bergen til våren, og i år er datoen 6. til 8. mai.

Nå har arrangøren begynt å slippe drypp av det som alltid omfangsrike programmet. Blant disse er to svært aktuelle temaer.

Farlige oppdrag

- Minst 60 journalister ble drept på eller på grunn av jobben i 2014. Hvorfor velger noen å risikere livet for jobben? Og hvordan føles det å stå midt i krigen?, skriver NMD om en av navnene på programmet.

Det er dokumentarskaper og journalist Rachel Beth Anderson kommer til Nordiske Mediedager for å svare på dette i intervju med TV 2s utenriksreporter Bent Skjærstad.

- Med seg har hun sin prisvinnende dokumentar First to Fall - den vil du ikke gå glipp av!, skriver mediedagene.

Slik ble tungtvann seersuksess

- Dette er jo kjempemoro, ja faktisk helt sykt, som man gjerne sier i dag!

Det sa produsent John M. Jacobsen da dramaserien «Kampen om tungtvannet», med et budsjett på 75 millioner kroner, samlet 1,8 millioner seere da første episode ble vist på NRK i januar. Seertallene har holdt seg svimlende høye gjennom de seks episodene og det hviskes allerede om Emmy.

- Vi skal selvfølgelig bak kulissene og høre alt om produksjonen og veien fram til vinterens eventyrlige dramasuksess. På Mediedagene møter du sentrale bakmenn som manusforfatter Petter Rosenlund og produsent John M. Jacobsen, skriver NMD om programmet.

Til toppen