Skjermdump fra KPK.no - Kristelig pressekontor. (Faksimile)
Skjermdump fra KPK.no - Kristelig pressekontor. (Faksimile)

Kristent mini-NTB vokser: Lykkes med målet om å spre kristent stoff i sekulære medier

Har økt antall presseklipp med 90 prosent siden 2014.

Kristelig Pressekontor er Norges kristne nyhetsbyrå, som har som mål «å levere meningsfulle nyheter til små og store nyhetsformidlere i Norge».

Avisa Dagen har sett nærmere på tallene til byrået og de viser at avis- og nettklippene deres har steget. Avisa Dagen skriver:

«Januartallene for avis- og nettklipp i 2014, 2015 og i år viser en stigning fra 67 til 83 i fjor og 106 i år. På to år er det en økning på over 58 prosent. En annen stikkprøve forsterker bildet. I juni 2014 kunne KPK vise til 63 presseklipp. Året etter var antallet 98. I juni i år ble 120 presseklipp registrert».

Til avisa Dagen sier redaktør Markus Plementas at KPK «har sterke planer om at det skal bli mer av det samme framover, gjerne også i sekulære medier».

KPK skulle være et felles talerør for kristen-Norge, og de fleste eierne fra den gangen er fortsatt med, forteller Plementas til avisa Dagen.

Redaktøren sier at de, til tross for eierskapet, er uavhengig og ikke driver med propaganda - til tross for at de har samme interesseområde som eierne.

– Vi bygger på vanlige journalistiske nyhetskriterier, sier han til Dagen.

Foruten kristen dags- og ukepresse, er det de kristne organisasjons- og menighetsbladene som bruker stoffet. Dessuten mottar en del lokal- og regionaviser andakter formidlet av KPK, skriver Dagen.

Til toppen