Kristin Monstad
Kristin Monstad (Foto: Inger Boldvik/Drammens Tidende)

FOLK

Kristin Monstad slutter som sjefredaktør i Drammens Tidende: – Tårene spratt 

Hun blir ny kommunikasjonssjef i togselskapet Go-Ahead. – Jeg vil tro at min erfaring med å stå i stormen også kan komme til nytte i den nye jobben, sier hun til Medier24. 

Kristin Monstad slutter som sjefredaktør i Drammens Tidende og blir ny kommunikasjonssjef i togselskapet Go-Ahead.

– Det er ikke Norges enkleste kommunikasjonsjobb du går til? 

– Det er vel kanskje derfor jeg er veldig tent på jobben også. Jeg har aldri gått for det enkleste, men jeg har veldig tro på Go-Ahead sin togoperasjon og tror på de verdiene og den kulturen de bygger opp i Norge, sier hun til Medier24 og legger til: 

– For meg representerer dette et grønt skifte, og jeg synes det er utrolig spennende å få være med og skrive jernbanehistorie. Så er jeg klar over at det her er politiske skillelinjer som gjør seg gjeldende, men jeg ser at det allerede er gjort en formidabel jobb med å forankre blant de ansatte at dette kommer til å gå bra.

 

Tårene spratt på allmøtet

Monstad kom til Drammens Tidende for fem år siden, og har brukt store deler av sitt yrkesaktive liv i journalistikken. Den tror hun det blir trist å forlate. 

– Nå er det 25 år i journalistikken, hvorav ti år i ledelse og fem år i toppledelse, så det føles rart. Jeg har et sterkt forhold til journalistikk, men akkurat nå har jeg mest fokus på de menneskene jeg ikke skal jobbe sammen med – og så gleder jeg med til å være med og bygge opp et nytt selskap, sier hun, samtidig som hun ikke legger skjul på at det blir uvant å ikke lenger være redaktør i Drammens Tidende. 

– Det blir veldig rart. Det er første gangen i et ganske langt presseliv at jeg ikke skal jobbe med journalistikk, men jeg får trekke med meg noen erfaringer, både fra det redaksjonelle og fra ledelsesdelen. Jeg vil tro at min erfaring med å stå i stormen også kan komme til nytte i den nye jobben, sier hun. 

Hun kan også avsløre at tårene trillet på torsdagens allmøte, da nyheten om at hun gir seg som sjefredaktør i avisa ble kjent. 

– Jeg har blitt utrolig glad i menneskene i Drammens Tidende. Det er en så stor del av meg, og det er en sorgprosess. Tårene spratt på allmøtet, sier hun.

Det er foreløpig ikke klart når hun slutter, men på grunn av potensielle interessekonflikter tror Monstad overgangen vil skje relativt raskt. 

 

– Imponert

Cathrine Elgin i Go-Ahead sier at de gleder seg til å få Monstad med på laget.

– Vi vurderte en rekke kandidater, men ble imponert over Monstads vilje og evne til å tenke strategisk og helhetlig om intern og ekstern kommunikasjon. Vi er dessuten et nytt selskap i Norge og vi er derfor ekstremt opptatt av å bygge et lag med vår egen Go-Ahead-kultur, og Monstad har bevist i sin jobb som ansvarlig redaktør at hun forstår viktigheten av et slikt arbeid, sier mobiliseringsdirektør Cathrine Elgin i Go-Ahead i en pressemelding.

Det har vært store utskiftninger på ledernivå i Drammens Tidende de siste årene, blant annet forlot politisk redaktør Karianne Braathen avisa, for å starte opp en lokal konkurrent. En rekke andre redaktører har også forlatt avisa.

 

Starter prosess over sommeren

Styreleder Pål Eskås sier at dette er svært nytt, og at styret nå skal sette seg ned over sommeren for å finne en etterfølger. 

– Dette har nylig skjedd, så nå må vi sette oss ned over ferien og starte en ordinær rekrutteringsprosess, sier han til Medier24.
 
Gjennom en pressemelding legger han til: 
 
– Kristin har ledet Drammens Tidende i en krevende periode. Hun har stått i spissen for en god og nødvendig digital utvikling som har skaffet avisa nye abonnenter og lesere. Hun har vært en godt synlig redaktør som har tatt tydelige grep og markert Drammens Tidende som en uredd og utfordrende avis. Kristin har ledet en av Amedias største aviser, og dermed hatt en viktig rolle i konsernets virksomhet.
 
Han benytter anledningen til å takke Monstad for innsatsen hun har lagt ned. 

– Jeg vil takke Kristin for den gode jobben hun har gjort i Drammens Tidende. Det er beklagelig når en så sentral leder takker for seg. Men jeg har selvsagt full respekt for at hun søker nye utfordringer, sier Eskås i meldingen.
Til toppen