ANDREAS SELLIAAS, kjent som sportskommentator og blogger på «Sportens uutholdelige letthet».
ANDREAS SELLIAAS, kjent som sportskommentator og blogger på «Sportens uutholdelige letthet». (Foto: AndreasSelliaas.no)

Kritisk blogger med brannfakkel om gratisjobbing: - Det er dårlig butikk å være «ekspert» for norske medier

«Du får jo mye oppmerksomhet, da!». Det er svaret Andreas Selliaas får når han spør om å få betalt for sin kunnskap og analyse.

Andreas Selliaas har etablert seg som en av få grundige og kritiske sportsbloggere, med det talende navnet Sportens uutholdelige letthet på bloggen.

Det gir også oppmerksomhet og han blir en etterlengtet ekspertkilde å ringe for debattredaksjoner og øvrig presse - men å få betalt er mer vanskelig.

Og det skriver Selliaas om i sin siste kommentar på bloggen, Kostnadsfri sportsjournalistikk:

- «Du får jo mye oppmerksomhet, da!». Det er svaret jeg får når jeg spør om å få betalt for kronikker eller timer med samtaler eller intervjuer med norske journalister. Det er dårlig butikk å være «såkalt» ekspert på idrettspolitikk (som noen liker å kalle meg).

Selliaas forteller hvordan han har fått 40-50 henvendelser i sommer i forbindelse med fotball-EM og skandaler knyttet til OL og IOC. Men med noen yderst få hederlige unntak uten å få betalt.

I kommentaren understreker Selliaas at han ikke vil framstå som noe offer, men er mer bekymret på sportsjournalistikkens vegne:

- Sportsjournalistikken har sjelden brydd seg om idrettspolitikk og den ordinære nyhetsjournalistikken har ikke sett på idrettspolitikken som nyhetsstoff. Når det skjer noe må de derfor ty til enslige svaler eller tidligere plageånder. Det blir for snaut.

Til toppen