Ullevål stadion - illustrasjonsfoto.
Ullevål stadion - illustrasjonsfoto. (Foto: Alex van Knippenberg, CC-lisens)

Kveldens fotballkamp kan bli et lite gjennombrudd for nettvarder i Norge

Telenor, fluxLoop og Norsentio har tapetsert Ullevål stadion med «beacons». Og lover publikum en overraskelse.

Beacons, eller nettvarder som det kalles på norsk, er en teknologi som er spådd en lys framtid for butikker, kjøpesentre og andre. Men også i andre sammenhenger kan det brukes til kommunikasjon og markedsføring.

Og i kveld kan mange tusen få sitt første møte med nettvarder, når de ser Norge slå Ungarn i playoff til fotball-EM på Ullevål stadion i kveld.

Tech-selskapet fluxLoop har nemlig tapetsert hele Ullevål stadion med nettvarder, i samarbeid med Telenor og Norsentio. Målet er å gi «publikum en helt ny og innovativ opplevelse», kan vi lese i fluxLoops egen presentasjon av prosjektet på fluxloop.com. 

Oppdraget er for Telenor, og alle Telenor-kunder med siste versjon av Mitt Telenor-appen vil kunne møte det som skal bli «en overraskelse».

- Uten å fortelle hva overraskelsen vil være, kan vi i alle fall avsløre at det ikke vil handle om reklame, skriver fluxLoop.

Overraskelsen skal heller ikke være at Ullevål stadion skal forsøke å selge deg noe, melder selskapet:

- Vi håper og tror at du i stedet vil bli positivt overrasket, og at det du vil oppleve på din Android- eller iPhone-telefon når du er på Ullevaal Stadion er både nytt, innovativt, relevant og verdiøkende. At det gir deg den unike opplevelsen!

Til toppen