TILBAKE I HYLLENE: For 30 år siden var unggutten John Berge journalist med eget magasin som Bente Tømmervåg solgte på den lokale kiosken i Kristiansund. Nå er James Bond-magasinet tilbake i hyllene på Tømmervågs kiosk. (Foto Eilif Odde)
TILBAKE I HYLLENE: For 30 år siden var unggutten John Berge journalist med eget magasin som Bente Tømmervåg solgte på den lokale kiosken i Kristiansund. Nå er James Bond-magasinet tilbake i hyllene på Tømmervågs kiosk. (Foto Eilif Odde)

Lanserer magasinserien «Ja, vi elsker»: 188 sider glanset papir for deg som elsker stjerner og superhelter

Nå er spesialutgaven om James Bond på gata.

- Hvorfor er vi nordmenn så glade i James Bond? Det tar første utgave av magasinet «Ja, vi elsker» for seg!

Det forteller John Berge i JB Forlag, som blant annet står bak KINOMAGASINET, videomagasinet.no, jamesbond.no, med flere.

«Ja, vi elsker» beskriver han som en ny magasinserie som tar for seg populærkulturelle fenomer innenfor film- og musikkverdenen. Og i dag fredag 18. mars er første utgave ute i butikkhyllene via Bladcentralen.

JOHN BERGE og det nye Ja, vi elsker-magasinet. (Foto: Tina Berge)
JOHN BERGE og det nye Ja, vi elsker-magasinet. (Foto: Tina Berge) Foto: Tina Berge

«Premium»-magasiner om kjente helter

Hver utgave av «Ja, vi elsker» tar for seg enten en film, en filmserie, en artist, eller andre fenomener innenfor vår felles kulturarv.

- Dette er altså ingen serie kun om James Bond. Men agent 007 får æren av å «starte ballet», sier Berge.

Videre er det planlagt egne utgaver om Star Wars, Tarzan, a-ha og andre kjente og kjære helter.

Første utgave er på hele 188 sider, med stiv rygg, glanset i A4-format og er et såkalt «bookazine».

Som bidragsytere finner vi flere av «James Bond-eksperter» som Bernt Ringvold, Anders Frejdh, Lars Johnsrud, Joakim Rekaa, Alexander Hagen og Sigurd Moe Hetland.

Spesialutgave på 260 sider

Og som om ikke 188 sider var nok: Berge opplyser at det finnes også en begrenset spesialutgave av nr. 1, som har 260 sider.

Ekstra her er et eget bilag med norske vaskesedler. Denne utgaven selges kun via nett, og blir ikke å finne i kiosken.

Nå venter utgiveren spent på responsen:

– Jeg gleder meg veldig til å lansere magasinet for leserne, sier John Berge.

– Mitt mål er at dette skal bli samleobjekter, som folk vil ta vare på og kanskje et magasin mange vil synes er en fin gave til store og små. 

tidenskrav-fantomet
  • ERFAREN BLADFYK: Det er altså en erfaren bladfyk som fortsatt holder koken. Tidens Krav omtalte altså nylig John Berges besøk i hjembyen Kristiansund, tilbake på kiosken som for 30 år siden solgte hans første produksjoner - blant dem Fantomet-avisa
Til toppen