Trine Eilertsen i Aftenposten, Kirstu Husby i Adressa og Gard Steiro i VG ser frem til det nye samarbeidet.

Legger ned 100% Sport-samarbeidet. Nå blir VG sportsbyrå for Adressa, Aftenposten, BT, Fevennen og Aftenbladet

– Våre lesere kan forvente en enda bredere sportsmeny gjennom dette samarbeidet, sier sjefredaktøren i Aftenposten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad har inngått et samarbeid med VG om løpende dekning av nasjonal og internasjonal sport, opplyses det om i en pressemelding. 

VG skal fungere som et nyhetsbyrå for sport for disse Schibsted-avisene og flere andre aviser i Polaris Media.

Gjennom 19 år har de største abonnementsbaserte avisene i Schibsted og Polaris samarbeidet om løpende dekning av nasjonal og internasjonal sport. Dette gjennom selskapet 100% Sport – tidligere 100% Fotball.

Flere andre aviser i Polaris-konsernet har etter hvert blitt en del av samarbeidet. 100% Sport blir nå nedlagt som konsekvens av den nye avtalen.

Sjefredaktøren i Aftenposten, Trine Eilertsen, forventer at den nye avtalen skal gi fordeler for alle parter.

–Vi har vært godt fornøyd med 100% Sport i alle disse årene. Nå er vi kommet til enskillevei, der vi enten måtte rekruttere, eller se etter andre måter å få levert byrådelen av sportsinnholdet. I en tid der alle må bli mer effektive, gir det mening å søke samarbeid med VG, som er så sterke på sport, ikke minst levende bilder, sier Eilertsen i meldinga.

Videre forteller hun at Aftenposten må bruke ressursene på sportsinnhold som styrker deres profil.

– Våre lesere kan dermed forvente en enda bredere sportsmeny gjennom dette samarbeidet, opplyser Eilertsen.

Sjefredaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby, sier at avtalen med VG gjør at deres egen sportsredaksjon kan fortsette å prioritere lokal sport. 

– Samtidig gir det en betydelig tilleggsverdi at vi har tilgang på nasjonal og internasjonal sport fra en så sterk samarbeidspartner, sier Husby.

Ansvarlig redaktør Gard Steiro i VG er også fornøyd med den nye avtalen.

– VG har en ytterst kompetent, innovativ og komplett sportsredaksjon. Vi er treffpunktet for sportsinteresserte fra hele landet. Det nye samarbeidet styrker vår posisjon og gir strategiske muligheter vi ser fram til å forfølge, sier Steiro i meldinga.

Han legger også til at VG og samarbeidspartnerne fortsatt skal konkurrere om de eksklusive sportsnyhetene.

Det opplyses også om at nedleggelsen av 100% Sport fører ikke til kutt i antall stillinger. Samarbeidet skal etter planen være i gang på senhøsten.

Powered by Labrador CMS